Foto’s iPhone 5S reparatiekit opgedoken
Roel van Hout

Het vervelende aan een kapotte iPhone, is dat het schier onmogelijk is om ‘m zelf te repareren. Of niet? Er zijn foto’s van een officiële iPhone 5S reparatiekit opgedoken.

De iPhone zit goed dichtgemaakt met speciale schroefjes, zodat gebruikers ‘m moeilijk zelf open kunnen schroeven. Dat is precies zoals Apple het bedoeld heeft: rommelen aan de binnenkant gebeurt wat het bedrijf betreft zo min mogelijk, en als het al gebeurt, dan door het bedrijf zelf.

Een medewerker van één van de zogeheten Genius-bars (de reparatiebalie die je in elke Apple Store vindt) heeft echter instructievideo’s getoond aan Cult of Mac waaruit blijkt dat de nieuwe iPhones eigenlijk heel gemakkelijk te repareren zijn, zolang je er maar de juiste gereedschappen voor hebt.

iPhone 5s reparatiekit

 

iPhone 5S reparatiekit is vijfdelig

Op bovenstaande afbeelding is de vijfdelige iPhone 5S reparatiekit te zien, die benodigd is om het toestel open te maken en van nieuwe onderdelen te voorzien. Van links naar recht gaat het om een speciale schroevendraaier, een veiligheidspinnetje, een nylon staafje om onderdelen op te lichten, een klem om het scherm los te maken en een klem om de iPhone in vast te zetten. Mocht je aspiraties hebben, dan weet je nu dus wat je nodig hebt om je iPhone 5S open te kunnen schroeven en gemakkelijk van andere onderdelen te voorzien.

Ook de iPhone 5C schijn je met deze gereedschappen gemakkelijk open te kunnen maken. Hopelijk hebben fabrikanten aan dergelijke foto’s genoeg om de gereedschappen na te bootsen, want aangezien het om officiëel Apple-gereedschap gaat zul je dit niet in iedere doe-het-zelf-zaak kunnen aanschaffen.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.