Foto’s en video’s tonen hoe de iPhone 6S gedeeltelijk kan werken

Rutger Otto
26 augustus 2015, 8:37
2 min leestijd
Foto’s en video’s tonen hoe de iPhone 6S gedeeltelijk kan werken

Volgende maand presenteert Apple de nieuwe iPhone. Ondertussen zijn al behoorlijk wat onderdelen gelekt. In een video worden enkele van die onderdelen gecombineerd met een iPhone 6-behuizing.

Lees verder na de advertentie.

Gelekte iPhone 6S onderdelen

MacRumors kreeg foto’s en een video van nieuwe (werkende) onderdelen in handen van een anonieme bron. Onder de vermeende iPhone 6S onderdelen zijn volgens MacRumors het display en het moederbord van de iPhone. Samen met stukken van een iPhone 6, zoals de voorkant en de batterij, start het apparaat net genoeg op om een icoontje te tonen.

In de video zie je dat het toestel opstart, daarna wordt hij opengemaakt. Je ziet dan een combinatie van iPhone 6- en iPhone 6S-onderdelen. Dingen als een selfiecamera onderbreken in het filmpje. Opvallend is dat het display aan de voorkant van het toestel is vastgelijmd in plaats van geschroefd. Nu hoeft dat niet direct iets te betekenen, maar het kan wijzen op de komst van Force Touch, een hardnekkig gerucht dat al maanden rondgaat. Met Force Touch zou een gebruiker door harder op het scherm te drukken andere acties kunnen inschakelen.

Foto’s van de binnenkant

Naast de video kreeg MacRumors ook foto’s van de iPhone 6S binnenkant binnen. Daarop is onder meer te zien dat het toestel voorzien is van nieuwe chips die tot verbeterde internet-ontvangst moeten leiden. Op foto’s is ook de nieuwe A9-chip te zien, al gaat het om een oude versie waar nog geen details op staan. Normaal gesproken staat op die chip niet alleen een A met een versienummer, maar ook hoeveel werkgeheugen er op zit. De iPhone 6S zou qua RAM verdubbeld worden van wat er in de iPhone 6 zit, namelijk 1GB.

Op het plaatje ziet de A9-chip er in elk geval iets groter uit dan de A8, al wil dat niet zoveel zeggen. Mocht hij inderdaad groter zijn, dan zijn er wellicht functionaliteiten in gestopt die hem nog efficiënter maken dan zijn voorganger.

iphone 6s onderdelen

iPhone 6S aankondiging

De iPhone 6S en iPhone 6S Plus worden waarschijnlijk op 9 september aan de wereld getoond tijdens een Apple-event, al heeft het bedrijf uit Cupertino zelf nog geen datum bekendgemaakt. Naast een nieuwe iPhone introduceert Apple naar verwachting onder meer ook een vernieuwde versie van Apple TV.

Lees meer over de iPhone 6S

Bron: MacRumors
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone 6
Apple iPhone 6

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu