Deze nieuwe functies zijn toegevoegd aan de bèta van iCloud Foto’s

Rutger Otto
27 januari 2015, 10:42
2 min leestijd
Deze nieuwe functies zijn toegevoegd aan de bèta van iCloud Foto’s

Op iCloud.com test Apple de nieuwe Foto’s web-app, die gekoppeld is aan iOS. Enkele veranderingen zijn dat gebruikers nu een nieuwe manier hebben om plaatjes te bekijken en dat foto’s nu gedeeld kunnen worden.

Lees verder na de advertentie.

Apple werkt aan een compleet foto-platform

Met iOS 8.1 kwam ook de iCloud-fotobibliotheek uit, in betaversie weliswaar, maar de dienst is al prima te gebruiken om je foto’s en video’s van Apple-apparaten op te slaan en te synchroniseren. Daarvoor moet je op de iPhone wel even de beta inschakelen, via Instellingen → iCloud → Foto’s en dan het schuifje van iCloud-fotobibliotheek (beta) op groen zetten.

Foto’s beta op iCloud.com

Op iCloud.com kun je jouw kiekjes vervolgens via de Foto’s beta bekijken. Daar heeft Apple nu wat nieuwe functies aan toegevoegd als je op een foto hebt geklikt. Via een schuifje linksboven in beeld is het mogelijk om in te zoomen, tot wel 400 procent van de originele grootte.

Ook is het vanaf nu mogelijk om plaatjes te mailen. Dat kan via het envelop-icoontje boven in beeld. Je kunt zoveel foto’s toevoegen als je maar wil, zolang je binnen het limiet van 20MB blijft. iCloud houdt je op de hoogte van hoeveel MB je nog over hebt. Bij de Mail-app van Apple op de iPhone is het voor gebruikers niet mogelijk meer dan vijf foto’s te verzenden, ongeacht het aantal MB’s.

6 zaken die je moet weten over de iCloud-fotobibliotheek beta

icloud

iCloud-Fotobibliotheek

Apple probeert met de fotobibliotheek een goed foto-platform op te zetten voor zijn apparaten. Sinds iCloud Foto’s vorig jaar november op het web verscheen, heeft Apple steeds wat functies toegevoegd, bijvoorbeeld de mogelijkheid om foto’s direct van de computer te uploaden zodat je hem ook meteen op je andere devices hebt.

Toch zitten er nog wat restricties aan de bibliotheek. Zo kunnen alleen JPEG-plaatjes worden geüpload en biedt het nog geen ondersteuning voor andere formaten of video. Waarschijnlijk komt dat beschikbaar als Apples nieuwe Foto’s-app voor Mac uitkomt. Die staat gepland voor ‘begin 2015’.

Lees meer over Apple

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu