Eerste mogelijke foto iPhone 7 Plus toont duallens-camera
Erwin Vogelaar

Het lijkt er op dat we de eerste foto van de komende iPhone 7 Plus te pakken hebben, met de duallens-camera en Smart Connector duidelijk in beeld.

Foto iPhone 7 Plus

foto iphone 7 plusHoewel Apple we nog even moeten wachten over de iPhone 7 en 7 Plus, volgen de geruchten zich al wel in rap tempo op. Het nieuwste bericht is een ietwat onscherpe foto waarop de achterkant van de grote iPhone 7 Plus lijkt te staan. De foto komt van de Chinese website Bastille Post.

Wat direct opvalt is de duallens-camera linksboven. Achter het pilvormige schermpje zitten twee lenzen verstopt. Door twee lenzen te gebruiken kan de iPhone betere foto’s maken, vooral bij weinig licht. Ook zou het mogelijk moeten zijn om verder in te zoomen zonder dat er kwaliteit verloren gaat.

Daarnaast is op de foto duidelijk te zien hoe de antennestrepen naar de boven- en onderkant zijn verplaatst. Onderin het toestel zijn tevens drie stippen te zien, die voor de Smart Connector bedoeld is. Via deze aansluiting kan data en stroom verzonden worden, zoals bij de iPad Pro ook geval is. Op basis van deze nieuwe informatie heeft het bedrijf Feld & Volk nieuwe renders (zie hieronder) gemaakt van hoe het toestel eruit moet komen te zien.

Apple-event op 21 maart

Op 21 maart zal Apple een presentatie houden. De verwachting is dat tijdens dit evenement de goedkopere iPhone SE, een kleinere iPad Pro en nieuwe Apple Watch-bandjes onthuld worden. De onthulling voor de iPhone 7 en iPhone 7 Plus zal waarschijnlijk pas in september plaatsvinden.

Het Apple-event start aanstaande maandag om 18:00 uur Nederlandse tijd. Iedereen kan via een livestream meekijken, zoals op deze Apple-pagina al vermeld staat. Het evenement is te volgen op de iPhone en iPad (met iOS 7+), Apple TV (tweede, derde of vierde generatie), Mac (met OS X 10.8.5+) of pc (met Windows 10 en Microsoft Edge).

Lees het laatste nieuws over Apple

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.