Foto iOS 5 opgedoken – verbeterde notificaties en nieuw camera-icoon
Redactie

TechCrunch heeft een foto weten te bemachtigen waarop het homescreen van iOS 5 op een iPhone te zien is. Voordat we direct gaan roepen dat het nep is: TechCrunch heeft wel vaker vlak voor de keynote het bij het rechte eind gehad en een bron vertelde ze dat het een juiste foto is. Op de foto zijn een aantal interessante dingen te zien.

Before you go yelling “fake” on the obvious things, a couple notes. First of all, yes, 11:54 PM is in the future — in the United States. But if the Weather app is to be believed, this is clearly a European version of iOS (note the 23 degrees Celsius in the icon instead of 72 degree Fahrenheit as you would see in the U.S.). Second, the Camera app icon is totally different, and looks a little odd being all-black, but who knows, maybe it’s changing. The icons are in the “correct” default order. Finally, if the talk of deep Twitter integration into iOS 5 is to be believed it’s entirely possible that these new-style Twitter notifications could be working in iOS 5 right out of the box.

Zo valt te zien dat het camera-icoon vernieuwd is en zwart is geworden. Een verbetering, lijkt mij, aangezien het grijze icoontje er saai uitziet. Daarnaast is in de hulpprogramma’s-folder een nieuwe applicatie te zien. In iOS 4 zitten in deze map maar vier apps en op deze foto is onder de rekenmachine een app te zien met een groen icoon.

In de taakbalk zit een notificatiesysteem. Waarschijnlijk zal deze alleen van zich laten horen als er een melding is en anders uit beeld gaan. Volgens de geruchten komt er een Twitter-integratie in iOS 5 welke onder andere te zien is in de notificatiebalk. Voor developers zou het handig zijn als er een API beschikbaar komt waardoor ze ook gebruik kunnen gaan maken van de verbeterde notificaties.

Voor, tijdens en na de keynote laten we je vanavond weten wat er zoal in San Francisco gaat gebeuren, gebeurt en is gebeurd.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.