Hitgame Fortnite Battle Royale komt naar iPhone met cross play en meer

Lars Paijmans
9 maart 2018, 9:01
2 min leestijd
Hitgame Fortnite Battle Royale komt naar iPhone met cross play en meer

Fortnite Battle Royale is één van de populairste games van het moment, met miljoenen en miljoenen spelers. De game komt nu ook naar de iPhone en iPad. Wat kunnen we ervan verwachten?

Fortnite Battle Royale iPhone en iPad game onthuld

Anno 2018 zijn er weinig games populairder dan Fortnite Battle Royale. Het spel, gemaakt door ontwikkelaar Epic Games, is gratis te spelen op de Mac, pc en PlayStation 4 en maakt dit jaar ook de overstap naar iOS.

Het concept is simpel: in Fortnite maak je een figuurtje aan, die vervolgens met 100 andere spelers uit een vliegende bus wordt gegooid. Met een parachute daal je af naar een groot eiland, waar de strijd om te overleven begint. Zodra je het loodje legt is het game over, tot er nog een speler overeind staat.

Fortnite Battle Royale iPhone

Volgens Epic Games is de Fortnite Battle Royale iPhone versie identiek aan de originele game. “Verwacht dezelfde gameplay, map, content en wekelijkse updates”, aldus de ontwikkelaar. Dat moet ook wel, want dankzij een deal met Sony kunnen iPhone- en iPad-spelers het opnemen tegen spelers die op een PlayStation 4 of PC spelen. Wel vragen we ons af of iOS-spelers hierdoor niet in het nadeel zijn. Spelers met een controller of muis zijn immers een stuk nauwkeuriger dan spelers die alleen een touchscreen tot hun beschikking hebben.

Wanneer kun je Fortnite Battle Royale op iOS spelen?

Wanneer de Fortnite Battle Royale iPhone game voor iedereen beschikbaar komt, is nog niet duidelijk. Spelers kunnen zich vanaf aanstaande maandag inschrijven (via deze link) om kans te maken op een uitnodiging. Op die manier zal Epic steeds meer spelers toegang geven tot het spel.

Om Fortnite te spelen heb je iOS 11 en een iPhone 6S of nieuwer nodig. Qua iPad heb je minimaal een iPad Mini, iPad Air 2, eerste generatie iPad Pro of iPad 2017 nodig. Zodra de definitieve versie van de game verschijnt, lees je op iPhoned een uitgebreide review.

Categorie: Apps

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen