Inloggen met Apple ID in Fortnite vanaf morgen onmogelijk: dit moet je aanpassen

Lars Paijmans
10 september 2020, 11:03
2 min leestijd

De strijd tussen Epic Games en Apple is nog lang niet gestreden. Vanaf morgen (11 september) kunnen spelers die hun Apple ID gebruiken om in te loggen niet meer spelen. Zo kun je dit snel aanpassen.

Lees verder na de advertentie.

Fortnite spelen met Apple ID wordt onmogelijk

Als je Fortnite speelt, zal het je niet ontgaan zijn dat het spel al een paar weken uit de App Store is verbannen en geen updates meer krijgt op Apple-apparaten. Op 11 september zet Apple de volgende stap: dan wordt ‘Sign in with Apple’ stopgezet voor Epic Games. Dat heeft grote gevolgen voor spelers die deze methode gebruikt hebben om hun account aan te maken.

Fortnite Apple ID

Heb je ooit je Epic Games-account aangemaakt op een Apple-apparaat met Sign in with Apple? Dan moet je voor morgen een alternatieve inlogmethode toevoegen aan je account. Doe je dat niet, dan ben je buitengesloten en kun je voorlopig geen Fortnite meer spelen met je huidige account, en alle spullen die je erop ontgrendeld hebt. Gelukkig kun je dit snel aanpassen. Dat werkt als volgt:

Zo pas je jouw Fortnite-account aan zonder Apple ID

  1. Log in bij Epic Games met je Apple ID via deze link;
  2. Ga naar algemene instellingen en pas daar je e-mailadres aan;
  3. Ga vervolgens naar de wachtwoordpagina en pas daar je wachtwoord aan;
  4. Vergeet niet de wijzigingen op te slaan en te bevestigen.

Te laat? Neem dan contact op met Epic Games

Lukt het niet om je gegevens aan te passen of ben je te laat? Dan raadt Epic Games aan om contact op te nemen met de klantenservice.

Ondertussen gaat de strijd tussen de twee grote bedrijven vrolijk verder. Het begon allemaal toen Epic Games een eigen betaalsysteem in Fortnite op iOS introduceerde die Apple omzeilde. Daardoor ontving Apple geen deel van de inkomsten, wat tegen de App Store-regels ingaat. Apple verwijderde Fornite vervolgens uit de App Store en staat geen updates meer toe. Inmiddels hebben beide partijen een rechtszaak ingediend.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen