De iPhone 14 Pro: nu tot €10 korting per maand

Ford blijft CarPlay wél ondersteunen – Tesla weigert nog steeds

Yannick Chalkiopoulos
14 april 2023, 10:52
2 min leestijd
Ford blijft CarPlay wél ondersteunen – Tesla weigert nog steeds

Niet alle auto’s ondersteunen CarPlay, maar Ford heeft aangegeven dit wél te blijven doen. Dit in tegenstelling tot Tesla.

Lees verder na de advertentie.

Ford blijft CarPlay ondersteunen

Gebruik jij CarPlay geregeld in je auto én heb je een auto van Ford? Dan is er goed nieuws, want Ford heeft aangegeven CarPlay voorlopig te blijven ondersteunen. Daarmee reageert het bedrijf op de keuze van General Motors om nieuwe auto’s geen ondersteuning voor CarPlay meer te geven. In plaats daarvan gaat General Motors samenwerken met Google om een vervanging voor CarPlay te maken.

Lees ook: tanken en je brandstof betalen met Apple CarPlay: nu in Nederland

General Motors zit achter automerken als Chevrolet, GMC, Buick en Cadillac. Nieuwe auto’s van deze merken werken straks dus enkel nog met Google. Ford heeft nu in een statement gezegd dat het bedrijf absoluut geen plannen heeft om Apple’s CarPlay in de ban te doen. Ford zet juist in op de ondersteuning van CarPlay, om zo de concurrentie aan gaan met merken die géén CarPlay meer hebben.

Ook interessant: dit zijn de beste dongles om je CarPlay draadloos te maken

carplay apps toevoegen verwijderen ordenen

Tesla ondersteunt nog steeds geen CarPlay

Eén van deze merken zonder CarPlay-ondersteuning is Tesla. Het bedrijf van Elon Musk werkt nog steeds niet samen met Apple’s autosysteem en het lijkt er ook niet op dat daar binnenkort verandering in komt. Musk heeft nooit interesse getoond in CarPlay en houdt voorlopig vast aan Tesla’s eigen besturingssysteem.

Die keuze is niet gek, want in principe biedt Tesla’s besturingssysteem alle functies die CarPlay ook heeft. Daardoor is er voor Musk geen reden om over te stappen op het besturingssysteem van een grote concurrent als Apple. Dat neemt natuurlijk niet weg dat CarPlay net iets fijner werkt, zeker als je een iPhone hebt. Voorlopig moeten Tesla-gebruikers het dus zonder CarPlay doen.

CarPlay design

CarPlay 2.0 komt eraan

Ford blijft CarPlay voorlopig dus wel nog ondersteunen. En dat is goed nieuws, want Apple heeft aangekondigd dat er een nieuwe versie van CarPlay komt. De nieuwe generatie is een flinke uitbreiding op de eerste versie van CarPlay en verschijnt nog dit jaar. In deze nieuwe versie moet CarPlay alle schermen in je auto over kunnen nemen en is de software van het besturingssysteem veel beter te personaliseren.

Lees ook: Apple CarPlay installeren en gebruiken in je auto: zo doe je dat

Met CarPlay 2.0 wordt het daarnaast mogelijk om nog meer functies van je auto te bedienen, zo kun je straks bijvoorbeeld de temperatuur in je auto ook via CarPlay instellen. Ford heeft al aangegeven ook de nieuwe generatie van CarPlay te ondersteunen. Benieuwd welke merken CarPlay 2.0 nog meer gaan krijgen? Lees dan hier meer over CarPlay 2.0.

Wil je altijd op de hoogte zijn van het laatste nieuws? Meld je dan vooral even aan voor onze nieuwsbrief. Download daarnaast de gratis iPhoned-app en houd onze website in de gaten. Dan mis je nooit meer een Apple-nieuwtje!

Bron: 9to5mac
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu