Ford geeft Mondeo, S-MAX en Galaxy vanaf juni CarPlay-ondersteuning

Wouter Nijsen
9 januari 2016, 14:11
1 min leestijd
Ford geeft Mondeo, S-MAX en Galaxy vanaf juni CarPlay-ondersteuning

Nederlandse gebruikers met een Ford Mondeo, S-MAX of Galaxy kunnen vanaf juni aan de slag met CarPlay. Dat heeft Ford Nederland laten weten aan iPhoned.

Lees verder na de advertentie.

Ford CarPlay-ondersteuning

Ford gaat vanaf juni een drietal auto’s voorzien van het SYNC 3-systeem. In dit systeem zit standaard ondersteuning voor CarPlay (en Android Auto) verwerkt. SYNC 3 is de opvolger van het MyFord Touch-systeem en werkt aanzienlijk sneller en vloeiender.  Het is nog onduidelijk of andere modellen van Ford ook het SYNC 3-systeem krijgen. Auto’s met het oudere SYNC 2 krijgen sowieso geen update. SYNC 3 is compleet nieuw, waardoor het niet mogelijk is om oudere systemen bij te werken.

Ford CarPlay

CarPlay in Nederland

Sinds vorig jaar is het mogelijk om CarPlay in Nederland te gebruiken. Er zijn diverse inbouwsystemen die standaard overweg kunnen met het besturingsysteem, waardoor je geen nieuwe auto hoeft te kopen om het te gebruiken. In onze uitgebreide CarPlay review namen we de Pioneer AVIC-F77DAB onder de loep. Dit systeem beschikt over een 7-inch-tft-scherm met een resolutie van 800 bij 480 pixels, waarmee je de functies van CarPlay bedient.

CarPlay wordt automatisch ingeschakeld wanneer je een iPhone 5 of nieuwer via een usb-kabel aansluit. De interface van het besturingssysteem is bewust simpel gehouden. Op het scherm worden slechts een aantal apps getoond om te voorkomen dat bestuurders tijdens het rijden worden afgeleid. Door middel van Siri is het mogelijk om snel iemand te bellen, of via de Berichten-app een berichtje te sturen. Ook is het mogelijk om via Spotify, Deezer en Stitcher muziek of podcasts te beluisteren.

Het laatste nieuws over CarPlay

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu