De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Alles over Force Touch en de stevigere behuizing van iPhone 6S

Gijs Ettes
11 augustus 2015, 8:42
2 min leestijd
Alles over Force Touch en de stevigere behuizing van iPhone 6S

Geruchten gaan al langer dat de iPhone 6S en iPhone 6S Plus worden voorzien van een drukgevoelig scherm met Force Touch. Maar hoe wordt die nieuwe technologie, die we kennen van de Apple Watch, geïmplementeerd op de aankomende iPhones?

Lees verder na de advertentie.

Force Touch op de iPhone 6S

9to5Mac beschrijft in dit artikel mogelijke toepassingen van Force Touch op de iPhone 6S. Op de nieuwe iPhone moet de technologie niet – zoals bij de Apple Watch het geval – compleet nieuwe mogelijkheden voor besturing toevoegen. In plaats daarvan brengt Force Touch snelkoppelingen naar iOS, zodat je bijvoorbeeld in de Kaarten-app hard kunt drukken om direct de navigatie naar een bepaalde locatie te starten. Nu zijn daar nog twee extra stappen voor nodig.

force touch op de iphone 6s

Een ander voorbeeld zien we terug in de Muziek-app, waar Force Touch ervoor zorgt dat je bij het afspelen van muziek snel een nummer kunt toevoegen aan een afspeellijst of aan een lijst voor offline luisteren. Ook zou Apple testen met de mogelijkheid om een Force Touch uit te voeren op een pictogram op het homescreen. Druk je hard op de Telefoon-app, dan kun je direct een snelkoppeling naar de voicemail kiezen. Dezelfde actie op de Nieuws-app zou je kunnen leiden naar je favoriete nieuwsbron.

Sommige Force Touch-acties die de nieuwe iPhones krijgen, worden overgeheveld van de nieuwe MacBook. Daarbij kun je denken aan het drukken op een link in Safari voor een preview van de website, het drukken op een woord voor de definitie ervan of het drukken op een adres of naam voor respectievelijk een landkaart en contactinformatie.

Force Touch laat je sneller door iOS navigeren

Force Touch op de iPhone 6S zal op drie manieren worden gepresenteerd: subtiel en vrijwel onzichtbaar voor de gebruiker (zoals de opties die worden overgeheveld van de MacBook), als een reeks opties die rondom je vinger wordt getoond bij een Force Touch of als een lijst met snelkoppelingen die je kunt selecteren. De techniek kan interessante nieuwe mogelijkheden brengen om sneller door iOS te navigeren, en maakt waarschijnlijk allereerst zijn opwachting in de apps van Apple.

Dit weten we over de nieuwe iPhones

Volgens de laatste berichten krijgt de iPhone 6S een iets dikkere, en stevigere behuizing. Dit meldt althans Lewis Hilsenteger van Unbox Therapy, die vorig jaar in het nieuws kwam door zijn iPhone 6 om te buigen. Hilsenteger heeft naar eigen zeggen een achterpaneel van de nieuwe iPhone in bezit, en die zou iets dikker, maar ook lichter zijn. Dat laatste komt mogelijk door het gebruik van een nieuw soort aluminium.

iphone 6s bend

De iPhone 6S wordt naar alle waarschijnlijkheid op 9 september officieel uit de doeken gedaan. Apple zou gelijktijdig ook een verbeterde Apple TV presenteren, met een aanraakgevoelige afstandsbediening, Siri-ondersteuning en een App Store. De kans dat we de nieuwe 12,9 inch-iPad met Force Touch gaan zien, lijkt klein. Eerder gingen geruchten dat Apple de aankondiging van het nieuwe apparaat naar volgend jaar heeft verplaatst.

Het laatste nieuws over Apple

Bron: 9to5Mac
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone 6S
Apple iPhone 6S

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu