Zo wil Apple Force Touch aan de Magic Mouse toevoegen

Lars Paijmans
5 april 2016, 16:27
1 min leestijd
Zo wil Apple Force Touch aan de Magic Mouse toevoegen

Apple heeft vandaag een patent toegekend gekregen, die laat zien hoe de Magic Mouse uitgerust kan worden met Force Touch. Hoe werkt deze Force Touch Magic Mouse precies?

MacBooks uit 2015, de Apple Watch het Magic TrackPad 2 en de iPhone 6S (Plus) hebben allemaal een manier om te registreren hoe hard een gebruiker het oppervlakte van het apparaat indrukt. Het is dan ook geen verrassing dat Apple de mogelijkheden onderzoekt om deze Force Touch-techniek ook naar andere accessoires te brengen.

Lees verder na de advertentie.

Force Touch Magic Mouse: zo kan het werken

In het toegekende patent, dat werd ontdekt door Patently Apple en de naam ‘Force Sensing Mouse’ heeft, zien we een mogelijk toekomstige versie van Apple’s Magic Mouse, de draadloze muis met een gladde, glazen oppervlakte. Door met een zogenaamde ‘force sensor’ te meten hoe stevig de bovenste laag van de muis wordt ingedrukt, kan er een actie uitgevoerd worden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het openen van een voorvertoning van een website als je een linkje stevig indrukt.

Magic Mouse Force Touch

Via haptische feedback laat de Magic Mouse weten dat je Force Touch geregistreerd is, net zoals de Apple Watch dat doet met lichte trillingen. Alle Magic-accessoires van Apple kregen in oktober 2015 nog nieuwe versies, inclusief het Force Touch Magic Trackpad.

De vraag is dus hoe lang Apple wil wachten om weer een nieuwe Magic Mouse uit te brengen. Omdat het hier om een patent gaat, is het bovendien lastig in te schatten wanneer we deze Force Touch Magic Mouse kunnen verwachten. Apple dient veel patenten in, maar van een klein gedeelte krijgen we daadwerkelijk iets te zien.

Lees het laatste nieuws over Apple

Categorieën: Devices, Geruchten
Devices: iMac, MacBook

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iMac
Apple iMac

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen