De iPhone 13 nu met unlimited data extra scherp geprijsd!

‘iPhone 7 krijgt platte Force Touch-homeknop’

Lars Paijmans
29 juni 2016, 8:26
2 min leestijd

Naast een dubbele camera en een waterdichte behuizing, lijkt een nieuwe homeknop de derde grote verandering te zijn die Apple aan de iPhone 7 toevoegt.

Lees verder na de advertentie.

Force Touch homeknop toegevoegd aan iPhone 7

Het analistenbureau Cowen and Company baseert dit gerucht over de Force Touch-homeknop op berichten vanuit het iPhone 7-productieproces. Hieruit blijkt dat de klassieke homeknop vanaf de iPhone 7 plaats moet maken voor een Force Touch-plaatje, dat door middel van trillingen het gevoel geeft dat de gebruiker hem indrukt.

Force Touch homeknop

Dit is dezelfde techniek die ook in het trackpad van de meest recente MacBooks te vinden is, maar dan op een veel kleinere schaal. Cowen and Company heeft het in het verleden wel vaker bij het rechte eind gehad als het op iPhone-geruchten aankomt, en bovendien zijn ze niet de eersten die over een nieuwe homeknop voor de iPhone 7 praten.

Een nieuwe waterdichte aanwijzing?

Zo verscheen er een tijdje terug nog een foto waarop we deze platte ‘knop’ te zien kregen, en bleek in april nog dat Apple een dergelijke techniek aan het testen was. Een dergelijke homeknop past bovendien goed in het plaatje van Apple die de iPhone 7 waterdicht wil maken. Door een echte knop te vervangen met een platte, afgesloten sensor, is er wederom een potentiële zwakke plek gedicht waar water langs naar binnen kan komen.

Lees ook: 6 aanwijzingen dat de iPhone 7 waterdicht wordt

In iOS 10 zitten daarnaast ook een aantal aanwijzingen die goed bij een nieuwe soort homeknop zouden passen. Zo is het klassieke ‘Slide to unlock’ vervangen met ‘Press to unlock’. Bovendien zou het vervangen van de fysieke knop op de iPhone 7 een mooie tussenstap zijn voor de iPhone 8, die de cirkelvormige knop volledig in het scherm zou willen verwerken. Ook de Touch ID-vingerafdrukscanner zou op die manier in het display verwerkt worden. 2017 is echter nog ver weg en Apple is eerst met de iPhone 7 aan de beurt.

Lees het laatste nieuws over Apple

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone 7
Apple iPhone 7

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen