Apple geeft gratis Star Wars-workshops in Nederlandse Apple Stores

Lars Paijmans
28 augustus 2017, 11:28
2 min leestijd
Apple geeft gratis Star Wars-workshops in Nederlandse Apple Stores

Aanstaande vrijdag (1 september) is het ‘Force Friday II’ en dat betekent dat de Nederlandse Apple Stores een dag lang in het teken staan van Star Wars. Programmeer een Droid of maak je eigen filmtrailer.

Force Friday Apple Store-workshops

Over de hele wereld doen Apples winkels mee met Force Friday II, de dag waarop net als vorig jaar tal van Star Wars-aankondigingen gedaan worden. Voor fans van de filmreeks is het de moeite waard om even langs een Apple Store te wandelen, zeker als je tijd hebt voor een workshop.

Force Friday Apple Store

In de Nederlandse en Belgische Apple Stores worden verspreid over de dag namelijk verschillende sessies georganiseerd. Deze zijn opgedeeld in twee verschillende workshops. Zo kunnen mensen van alle leeftijden leren hoe je een Star Wars-trailer maakt, waarna je na een korte introductie je eigen filmtrailer in elkaar knutselt met iMovie en een iPad Pro. Hiervoor maak je gebruik van echte Star Wars-scenes, geluidseffecten, muziek en overgangen.

Programmeer je eigen Droid

Kinderen tussen de zes en twaalf jaar kunnen daarnaast aanschuiven voor de Coding the Droids. In een uur tijd krijg je een stoomcursus programmeren, waarna je meteen je eigen Star Wars-robot mag gaan aansturen. Door gebruik te maken van Apples programmeertaal Swift, kun je simpele bewegingen en herhalingen programmeren.

Aan het einde van de sessie laat je jouw robot tegen anderen racen in een doolhof, om te zien wie de beste Droid van allemaal heeft. Je kunt hiervoor je eigen iPad en Sphero BB8 meenemen, maar in de Apple Stores liggen ook leenexemplaren klaar.

In andere landen geven een aantal grote namen van onder meer Lucasfilm presentaties over hun werk aan de Star Wars-films. Als je de Star Wars-app op je iPhone of iPad installeert, kun je in de winkels van Apple bovendien augmented reality-versies van bekende personages tegen het lijf lopen. Als je vrijdag mee wil doen aan een sessie, kun je jezelf online inschrijven via deze link. Zo weet je zeker dat je aan de beurt komt.

Lees het laatste nieuws over Apple

Categorie: Apple

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's