Flitsmeister brengt kastje uit dat waarschuwt tegen flitsers: zo werkt het

Michel van 't Klaphek
17 oktober 2019, 8:55
2 min leestijd

De populaire Nederlandse navigatie-app Flitsmeister brengt de One uit. Dit kastje plaats je op je dashboard en waarschuwt voor flitsers. De Flitsmeister One is tijdelijk met korting verkrijgbaar.

Lees verder na de advertentie.

Flitsmeister One waarschuwt voor flitsers

Flitsmeister is al jaren één van de populairste navigatie-apps. Het bedrijf van Nederlandse bodem heeft er nu een nieuwe manier bij om hoge verkeersboetes te voorkomen. De Flitsmeister One is een klein, zwart apparaatje dat je op je dashboard bevestigt en waarschuwt voor flitscontroles.

Flitsmeister One

De One werkt hiervoor samen met de Flitsmeister-app op je iPhone. Nadat je de twee met elkaar hebt gekoppeld, word je via lichtjes en geluidsignalen gewaarschuwd als er een controle aankomt. Het fijne hieraan is dat de One automatisch contact maakt met je iPhone bij het instappen. Oftewel: je kunt dus niet meer vergeten de Flitsmeister-app aan te zetten.

De toegevoegde waarde van de One is dus dat hij je via een lichtsignaal waarschuwt, en automatisch aangaat wanneer je de auto instapt. Verder zitten er twee fysieke knoppen op de Flitsmeister One. Hiermee kun je bevestigen of ontkrachten dat er daadwerkelijk sprake was van een flitser. Op die manier wordt de informatievoorziening steeds beter, als genoeg mensen meedoen.

Flitsmeister One officieel

De Flitsmeister One werkt ook in het buitenland. Volgens het bedrijf gaat het apparaatje zo’n twee jaar mee. Hierna moet de accu vervangen worden. Je bevestigt de One via een zogenoemde 3M-sticker. Op die manier blijft hij gemakkelijk plakken op het dashboard, aangezien het kastje slechts 20 gram weegt.

Lees ook: Flitsmeister ondersteunt nu Apple CarPlay: zo werkt het

Adviesprijs en beschikbaarheid

De Flitsmeister One heeft een adviesprijs van 49,95 euro en is vanaf december verkrijgbaar. Een specifieke releasedatum is nog niet bekend. Wanneer je het flitsapparaatje nu alvast bestelt, krijg je een korting van 10 euro. Hierdoor kost de Flitsmeister One tijdelijk 39,95 euro. Bovendien krijg je bij aankoop een gratis Flitsmeister Pro-jaarabonnement ter waarde van 8,99 euro.

Flitsmeister

Flitsmeister B.V.

Gratis via App Store
Bron: Flitsmeister
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen