‘Flipboard-achtige Facebook nieuws app op komst’
Roel van Hout

Bij Facebook blijven ze druk bezig om de concurrentie voor te blijven: naar verluidt werkt het bedrijf aan een Facebook nieuws app, lijkend op Flipboard.

De Facebook nieuws app zou simpelweg ‘Paper’ gaan heten, aldus Re/code. De dienst doet volgens de site aan Flipboard denken: net als Flipboard zou Paper content van nieuws- en entertainment-media gaan doorgeven, gemixt met Facebook updates van vrienden.

Facebook nieuws appInderdaad, precies zoals Flipboard werkt – daar kun je immers ook je Facebook-updates in laten tonen. Facebook zal het ongetwijfeld geen fijn idee vinden dat een andere partij furore maakt met de Facebook-technologie, wat de aanleiding zal zijn geweest om Paper te beginnen.

‘Facebook nieuws app komt eind deze maand’

En wanneer kun je dit alles verwachten? Als het goed is al eind deze maand. Of het een mobiele app of web-app wordt, is nog onduidelijk. Facebook CEO Mark Zuckerberg heeft zich in ieder geval persoonlijk beziggehouden met de ontwikkeling van Paper, dus het bedrijf verwacht waarschijnlijk veel van de app. Zodra er meer over bekend wordt, lees je dat natuurlijk hier.

→ Lees meer over Facebook!

 

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.