Apple weer hofleverancier van fotodienst Flickr dit jaar

Rutger Otto
19 december 2015, 11:58
2 min leestijd
Apple weer hofleverancier van fotodienst Flickr dit jaar

Fotodienst Flickr heeft zijn jaarlijkse lijst gepubliceerd met de meest populaire camera’s. Het merk Apple was wederom goed vertegenwoordigd in 2015.

Lees verder na de advertentie.

Populaire Flickr camera’s

Elk jaar zet Flickr op een rij welke merken en camera’s het meest gebruikt werden om foto’s te uploaden. Dat zijn allang niet meer de Nikons of de Canons, maar juist smartphones. Met name iPhones zijn populair onder fotografen die hun foto’s op de fotodienst zetten.

“Apple heeft een sterke groei doorgemaakt”, schrijft Flickr. “Het merk domineert de top camera’s op Flickr in 2015; verschillende versies van de iPhone nemen acht plekken van de top 20 in.” Het meest populair dit jaar was de iPhone 6. Vijf procent van alle fotografen die hun plaatjes uploadden via Flickr deed dat vanaf een iPhone 6. In totaal was Apple voor ruim 18 procent vertegenwoordigd op de dienst.

iphone flickr camera

Oudere iPhones

Na de iPhone 6 blijkt vooral de iPhone 5S met 4,9 procent populair te zijn onder gebruikers. Dat toestel wordt op zijn beurt gevolgd door de iPhone 5 (4,2 procent), de iPhone 4S (3,5 procent), de iPhone 4 (2,5 procent) en de iPhone 6 Plus (2,2 procent). Vervolgens verschijnt in de lijst een Canon-camera, daarna staat op de achtste plek een iPhone 5C met een aandeel van 1,8 procent.

De grote afwezigen in de lijst zijn de iPhone 6S en de iPhone 6S Plus. Dat komt waarschijnlijk omdat deze toestellen nog niet zo lang op de markt zijn, waardoor er logischerwijs ook minder foto’s mee genomen zijn. De nieuwe iPhones hebben in vergelijking met de eerdere modellen wel een camera-update gekregen. Zo schiet het toestel niet meer met 8 megapixels, zoals de iPhone 6, maar met 12 megapixels.

Naast iPhones staan er ook andere smartphones in de lijst. Dat zijn vooral Samsung-telefoons. Zelfs de iPad heeft een plekje veroverd in de top 20 met 1,1 procent, al wordt het model nergens genoemd.

Lees meer over Apple

Bron: Flickr
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu