Vodafone Topdeals: De iPhone 13 tijdelijk tot €417 voordeel!

Krijgen toekomstige iPhones een flexibel scherm dat doorloopt over de zijkanten?

Rutger Otto
13 mei 2014, 18:34
2 min leestijd
Krijgen toekomstige iPhones een flexibel scherm dat doorloopt over de zijkanten?

Apple heeft een patentaanvraag gedaan voor een nieuw display dat tot over de randen van toekomstige iPhones kan lopen. Fysieke knoppen voor onder meer volume of schermvergrendeling zouden dankzij zo’n flexibel iPhone scherm vervangen kunnen worden door virtuele knoppen.

Lees verder na de advertentie.

iphone 6 concept

Het document dat Apple heeft ingediend verlengt het touchscreen van de iPhone tot over de randen. Dat brengt naast het vervangen van knoppen andere mogelijkheden met zich mee. Zo kan Apple informatie op de zijkant van het toestel kwijt, zodat ruimte op het hoofdscherm vrij blijft.

Wat je hebt aan een scherm dat over de zijkant doorloopt

Wat dacht je bijvoorbeeld van notificaties die nu nog in beeld springen als jij net een filmpje zit te bekijken. Die zouden op de zijkant kunnen oplichten. Wellicht is de zijkant ook een goede locatie voor de ‘slide-to-unlock’ functie of zou je er app icoontjes kwijt kunnen. Andere opties zijn een muziek-interface de mogelijkheid om smsjes te lezen.

Voor Apple is het een mogelijkheid om meer knoppen op de iPhone te plaatsen, zonder de hardware aan te passen. Zo omschrijft het patent de toevoeging van een camera-knop en knoppen om verschillende flitsers te selecteren. Deze knoppen staan nu nog in beeld wanneer je een foto maakt, maar in de toekomst zou je het scherm volledig kunnen gebruiken om het perfecte kiekje te schieten, zonder afleiding. Nieuwe knoppen zouden met een update aangebracht kunnen worden.

OLED in de iPhone?

Het display zou met flexibele onderdelen gemaakt kunnen worden, een OLED-scherm komt misschien in aanmerking. Er zou eveneens techniek geïmplementeerd kunnen worden die ervoor zorgt je knopjes in het scherm op de zijkant kunt voelen. Op die manier kun je dus nog steeds gewoon het volume regelen met je iPhone in je broekzak.

Voorlopig blijft een scherm dat in de randen overloopt nog toekomstmuziek. In de iPhone 6 hoeven we het in ieder geval nog niet te verwachten.

Lees meer Apple nieuws

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu