MacBook Pro uit 2016 met schermproblemen wordt gratis gerepareerd
Michel van 't Klaphek

Heb jij een MacBook Pro uit 2016 en heb je last van lichtvlekken in het scherm? Dan wordt je laptop misschien gratis gerepareerd door Apple. Het bedrijf heeft namelijk een ‘Flexgate’-reparatieprogramma aangekondigd.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun iPhoned door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Flexgate-reparatieprogramma voor MacBook Pro 2016

Begin januari ontdekte iFixit dat sommige MacBook Pro-modellen uit 2016 last hebben van schermproblemen. Het probleem werd al snel omgedoopt tot Flexgate, omdat het met de bekabeling van het scherm te maken had. Mensen die hier last van hebben, zien lichtvlekken in het scherm. Ook is de hoeveelheid achtergrondlicht niet constant.

Om gedupeerden tegemoet te komen, heeft Apple nu een gratis reparatieprogramma aangekondigd. Deze geldt enkel voor MacBook Pro-laptops uit 2016. Het gaat hier specifiek om de 13 inch-versie met twee of vier Thunderbolt 3-poorten. Andere uitvoeringen zijn uitgesloten.

MacBook Pro schermproblemen

Om het scherm gratis te laten repareren, neem je contact op met de klantenservice van Apple, ga je langs bij een fysieke Apple Store of klop je aan bij een geautoriseerde Apple Service Provider. Ook wanneer je het probleem al op eigen kosten hebt laten repareren, is het de moeite waard om contact op te nemen met Apple. Indien de reparatie goed is uitgevoerd en je een factuur kunt laten zien, krijg je het bedrag namelijk terug.

Over Flexgate

Kabels houden het scherm en de onderkant van een MacBook aan elkaar. In januari werd bekend dat deze soms van slechte kwaliteit zijn, waardoor ze na verloop van tijd gaan slijten. Iedere keer wanneer je de laptop opent, komt er namelijk druk op de bekabeling te staan. In het begin is dit geen probleem, maar uiteindelijk kunnen de bovengenoemde lichtvlekken ontstaan.

Het Flexgate-reparatieprogramma is opvallend, want dit is de eerste keer dat Apple de problemen officieel erkent. Ondertussen loste men het schermprobleem al wel stilletjes op door betere kabels te gebruiken in nieuwere MacBook Pro’s. Maak voordat je je laptop wegbrengt eerst een back-up van je MacBook om geen gegevens te verliezen.

Lees het laatste nieuws over Apple

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.