Pinterest neemt toetsenbordmaker Fleksy over

Rutger Otto
16 juni 2016, 11:44
1 min leestijd
Pinterest neemt toetsenbordmaker Fleksy over

Fleksy is een bekend alternatief toetsenbord voor de iPhone. Het bedrijf dat het keyboard maakt, is inmiddels opgekocht door Pinterest.

Lees verder na de advertentie.

Fleksy overgenomen door Pinterest

Het is lang stil geweest rondom Fleksy, het toetsenbord voor iOS en Android. Een nieuw bericht op de website maakt duidelijk waarom: het team achter Fleksy is namelijk overgenomen door Pinterest.

Volgens de makers hoeven gebruikers van het toetsenbord niet bang te zijn dat er veel verandert. “Fleksy blijft voorlopig in de app stores staan, dus je hoeft je niet druk te maken om opnieuw te leren typen op een alternatief toetsenbord”, schrijven de makers in een blogpost. Duidelijk is echter wel dat er ‘minimale updates’ zullen verschijnen voor de app, wat betekent dat de focus ergens anders komt te liggen.

fleksy extensies

Overgenomen door kennis

Het team is waarschijnlijk dan ook aangekocht om voor Pinterest zelf te gaan werken. Daar kunnen ze van waarde zijn door hun kennis die ze met Fleksy hebben opgebouwd. Dit soort slimme toetsenborden zijn namelijk gemaakt met kennis van dataverzameling en verwerking. Zo weet de technologie hoe mensen op hun telefoon tikken om te bepalen welke toetsen er worden ingedrukt.

Hoeveel Pinterest precies heeft betaald voor de overname is niet bekend. In totaal haalde de makers van het toetsenbord zelf de afgelopen jaren 7 miljoen dollar binnen, waarvan 2 miljoen afgelopen oktober, net nadat Apple keyboards had opengesteld voor ontwikkelaars. Waarschijnlijk gaat het om een vrij klein bedrag om het team aan boord te halen.

Snelle toetsenbord-app

Fleksy staat vooral bekend als gekleurd toetsenbord waarmee je razendsnel kunt typen. Het toetsenbord werd niet voor niets gebruikt om wereldrecords typen op je smartphone mee te verbreken. Overigens is Fleksy niet het enige toetsenbord dat dit jaar werd overgekocht. Microsoft kocht concurrent SwiftKey voor 250 miljoen dollar.

Fleksy- GIF, Web & Yelp Search

Fleksy, Inc.

Gratis via App Store
Bron: Fleksy
Categorie: Apps

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen