Flash op de iPhone, iPod Touch en iPad komt voorlopig niet
Redactie

Tijdens de spannende keynote van gisteren kondigde Apple de iPad aan. Deze tablet gaat, zoals jullie waarschijnlijk wel weten, de plaats in nemen tussen de iPhones en de Macbooks. Wat iedereen tijdens de demo’s meteen opviel was het gebrek aan flash-ondersteuning. Op het scherm was namelijk meteen het bekende ‘blokje’ te zien bij het openen van de browser.

‘Geen flash-ondersteuning is een grote teleurstelling’

Velen vinden het een groot nadeel dat de iPhones, iPods en iPads geen flash ondersteunen. Volgens deze mensen zijn er namelijk heel veel websites die gebruik maken van flash.

Tegenover de mensen die flash missen staan de mensen die de toekomst zien aankomen. De laatste tijd hoor je dat steeds meer websites afstappen van flash en naar HTML5 overstappen. HTML5 wordt op dit moment wel ondersteund door de iPhones, iPods en iPads, maar helaas zijn de ontwikkelaars van grote websites nog wel even bezig voordat de veranderingen zichtbaar worden.

Wat vinden jullie ervan dat de apparaten geen flash ondersteunen? Geloven jullie ook in de toekomst van HTML5, of verwachten jullie dat flash altijd zal blijven?

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

 • Sander

  Kill flash!!!!

  Er gebeuren maar weinig interessante dingen met flash op het moment. Er zijn wat coole games en kunst sites. Maar 99% van de flash die je tegenkomt zijn advertenties of dingen die prima kunnen in HTML5, een open standaard…

 • Dejavu

  Bv Seks siten kunnen we niet bekijken zonder flash spijtig :p hihii xxx Ann Van de mert x

 • Supergrovert

  Ik zeg putopties Adobe!

 • Er zijn stiekem meer websites in Flash gemaakt dan de meeste mensen denken. Denk bijvoorbeeld eens aan themasites voor feesten, evenementen of nieuwe producten.

  Begrijpelijk is wel dat Flash veel processor geheugen kan gebruiken. De processor in de iPhone is daar nu nog niet voor geschikt. Maar een uitgeklede versie van Flash, voor simpele toepassingen zou een waar welkom zijn.

 • mylifewes

  Ik vind de verandering van flash naar html5 oké,
  maar zolang de grote websites het niet gebruiken vind ik
  dat er een flash ondersteuning moet komen.