Flash op de iPhone, iPod Touch en iPad komt voorlopig niet

Tijdens de spannende keynote van gisteren kondigde Apple de iPad aan. Deze tablet gaat, zoals jullie waarschijnlijk wel weten, de plaats in nemen tussen de iPhones en de Macbooks. Wat iedereen tijdens de demo’s meteen opviel was het gebrek aan flash-ondersteuning. Op het scherm was namelijk meteen het bekende ‘blokje’ te zien bij het openen van de browser.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun iPhoned door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

‘Geen flash-ondersteuning is een grote teleurstelling’

Velen vinden het een groot nadeel dat de iPhones, iPods en iPads geen flash ondersteunen. Volgens deze mensen zijn er namelijk heel veel websites die gebruik maken van flash.

Tegenover de mensen die flash missen staan de mensen die de toekomst zien aankomen. De laatste tijd hoor je dat steeds meer websites afstappen van flash en naar HTML5 overstappen. HTML5 wordt op dit moment wel ondersteund door de iPhones, iPods en iPads, maar helaas zijn de ontwikkelaars van grote websites nog wel even bezig voordat de veranderingen zichtbaar worden.

Wat vinden jullie ervan dat de apparaten geen flash ondersteunen? Geloven jullie ook in de toekomst van HTML5, of verwachten jullie dat flash altijd zal blijven?

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.