Ontwikkelaar dreigt Flappy Bird offline te halen
Roel van Hout

Verslingerd aan Flappy Bird? Geniet er nog van zolang het kan, want de ontwikkelaar van het immens populaire spel dreigt Flappy Bird offline te halen.

Ontwikkelaar Dong Nguyen, die naar verluidt rond de 50.000 dollar per dag binnenharkt met reclames in het gratis spel, heeft op Twitter laten weten dat het spel “zijn eenvoudige leven overhoop haalt”. Omdat veel critici de opvallende uiterlijke overeenkomsten tussen Flappy Bird en Super Mario noemden, liet Nguyen ook nog het volgende weten:

Het is dus blijkbaar geen Nintendo-advocaat die op de deur staat te bonzen, maar echt Nguyen’s eigen behoefte. Eerder al wees Nguyen interviews af. Hij liet verder nog weten dat het spel niet te koop is – niet dat heel veel ontwikkelaars dat erg zullen vinden, want er zijn al talloze rip-offs verschenen die proberen mee te liften op het succes van het spel.

Flappy Bird offline vlak na update

Blijkbaar is Nguyen het van het ene op het andere moment zat geworden, want gisteren verscheen er nog een update voor het spel waarin nieuwe vogeltjes en een nachtthema werden toegevoegd.

Dus: wil je je nog even ergeren aan de gruwelijke moeilijkheidsgraad van Flappy Bird, dan zul je snel moeten zijn. Check vooral ook even onze Flappy Bird tips om een hogere score te halen!

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.