Flappy Bird is offline – probeer deze 3 alternatieven!
Roel van Hout

Dong Nguyen, ontwikkelaar van het meest populaire iPhone-spel van het moment, heeft Flappy Bird offline gehaald.

Ontwikkelaar Dong Nguyen, die naar verluidt rond de 50.000 dollar per dag binnenharkt met reclames in het gratis spel, liet eerder vandaag op Twitter weten dat het spel “zijn eenvoudige leven overhoop haalt”. Omdat veel critici de opvallende uiterlijke overeenkomsten tussen Flappy Bird en Super Mario noemden, liet Nguyen ook nog het volgende weten:

It is not anything related to legal issues. I just cannot keep it anymore.

— Dong Nguyen (@dongatory) 8 februari 2014

Nguyen heeft woord gehouden: hij heeft inderdaad in de loop van de dag Flappy Bird offline gehaald. Wie weet tijdelijk – stel je voor wat voor aandacht hij zou genereren als hij het spel binnenkort weer terugplaatst – maar voor nu lijkt het een definitieve exit voor het stoïcijns flapperende vogeltje.

Flappy Bird offline – probeer deze alternatieven!

Wie het spel al heeft gedownload en geïnstalleerd kan overigens gewoon blijven spelen, maar nieuwe gegadigden hebben helaas pech. Gelukkig zijn er de afgelopen weken genoeg ontwikkelaars opgedoken die proberen mee te liften op het succes van Flappy Bird. Probeer daarom vooral één van de volgende spellen en bepaal voor jezelf of het je honger naar het spelprincipe stilt, of dat het ‘t net niet haalt bij het origineel.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.