Placeholder
Redactie

iPhone3G Yellow ScreenNa de problemen als een kapot touchscreen of bubbels onder het scherm bij de eerste generatie iPhones, heeft nu ook (al) de iPhone 3G een best vervelend probleem.

Veel iPhone 3G-gebruikers hebben last van een gele tint uit hun scherm. Het wordt pas echt duidelijk als je hem naast een eerste generatie iPhone houdt, en ziet dat de oude helemaal niks geels heeft.

Voordat je in paniek heel je scherm laat vervangen, kun je ook de volgende oplossing proberen.

Update: De gele tint schijnt zo te horen, het betreft dus geen bug of schermdefect. De geeltint maakt de interface enigzinds ‘warmer’ volgens Apple. Lees het volledige verhaal op Macworld 

Ga naar je instellingen en kijk naar je firmware (version). Als er tussen haakjes 5A345 staat, betekend dat dat je in iTunes even een herstel moet doen. Hierna heb je 5A347, en met een beetje geluk is het probleem verholpen.
Als dit niet werkt kun je nog proberen eerst je batterij leeg te laten lopen, en hem hierna weer helemaal vol op te laden, en pas hierna een restore te doen.

Dit werkt jammer genoeg niet bij iedereen, maar gelukkig bij veel mensen wel.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

 • iPhone

  Ik heb het probleem inderdaad ook. Heb hem net naast me “oude” iPhone gehouden en zie duidelijk een geel scherm. Ga hem gelijk even restoren.

 • jochen

  Dit is geen probleem, dit is zo!
  Ik vond volgend artikel op iphoneclub.nl…

  Als je de nieuwe iPhone 3G naast de eerste generatie iPhone legt, valt het meteen op: het scherm heeft een gele gloed. Sommige mensen zien het als een defect, maar navraag bij Apple maakt duidelijk dat het met opzet zo is gedaan. Apple’s senior director of iPhone product marketing, Bob Borchers zegt dat er geen sprake is van een bug of een schermdefect; de iPhone 3G heeft met opzet een ‘warmer’ scherm gekregen. De kleurtemperatuur van de nieuwe iPhone 3G is tussen de 6800 en 7300 Kelvin, terwijl dat bij de eerste generatie iPhone bij 8300K lag. De helderheid is bij de iPhone 3G ook iets groter.

  De eerste generatie iPhone was meer koel blauw, wat volgens Borchers een te hard, fluorescerend effect geeft. De gele kleur van de iPhone 3G geeft een vriendelijker indruk. “We moved the white point in order to make [the display feel] more natural”, zegt Borchers. Nu is het zo dat je bij een computermonitor de kleurtemperatuur zelf kunt aanpassen, maar bij de iPhone is dat niet het geval. Borchers sluit echter niet uit dat er in de toekomst een software-update uitkomt waarmee gebruikers de kleurtemperatuur van hun iPhone-scherm kunnen aanpassen. Maar dat gebeurt alleen als er gigantische vraag naar is; op dit moment heeft Apple geen plannen om dergelijke software uit te brengen.
  Mat Honan heeft een fotoverzameling gemaakt waarin je het verschil kunt bekijken. Richard Baguley onderzocht hoe het precies met de kleurtemperatuur zit.

  Dus geen paniek 😉

 • Chris

  Lijkt me een vooruitgang. De meeste schermen van nu zijn veel te wit en te fel. Je ziet dan ook softwareontwikkelaars de achtergronden van de programma’s steeds donkerder maken. Zonde van de energie, vooral bij een apparaat dat op een batterij werkt.