Fitnesstracker Jawbone Up nu in Nederland te koop
Wouter Nijsen

De sociale fitnesstracker Jawbone Up is voortaan ook in Nederland te koop. De accessoire wordt samen met een speciale iPhone-app gebruikt om je dagelijkse activiteiten te meten en bij te houden, van het aantal passen dat je zet tot hoe goed je slaaprust was.

De armband is al een geruime tijd in de Verenigde Staten te koop. Via de officiële website van Jawbone kun je de Up voor een prijs van 129,99 euro bestellen. De prijs van 129,99 dollar is direct naar euro’s verrekend.

Jawbone Up: de mogelijkheden

ht_jawbone_up_jef_121113_wgDe Jawbone Up trackt met zijn sensoren al je bewegingen, de afstanden die je aflegt en hoeveel calorieën je hiermee verbrandt. Het is ook mogelijk om je eetpatroon in kaart te brengen en alle informatie op de armband via de koptelefooningang van de iPhone met de app te synchroniseren. Als je een dag niet erg actief bent geweest, gaat de Jawbone Up trillen om je weer aan het werk (of eerder: aan de wandel) te zetten.

Een andere handige functie van de Jawbone Up is de wekker. Je stelt in wanneer je wakker wilt worden en de armband trilt je wakker op het moment dat je in een lichte slaap bent. Dit leidt – uit eigen ervaring – tot minder chagrijnige ochtenden. De Jawbone Up is verkrijgbaar in drie verschillende maten en vier kleuren: zwart, grijs, groen en blauw. Als je ‘m om doet, moet je de armband na tien dagen weer aan de oplader leggen.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.