Dit zijn de 4 nieuwe, goedkopere wearables van Fitbit

Erwin Vogelaar
6 maart 2019, 15:00
3 min leestijd
Dit zijn de 4 nieuwe, goedkopere wearables van Fitbit

Fitbit introduceert vier nieuwe en goedkopere wearables, waaronder twee trackers en een nieuwe smartwatch. Dit moet je weten.

Lees verder na de advertentie.

Dit zijn de 4 nieuwe Fitbit wearables

Nog geen half jaar na de release van de Charge 3, komt Fitbit met vier nieuwe wearables op de markt: twee fitnesstrackers en een nieuwe smartwatch. Het bedrijf richt zich met deze wearables duidelijk op de prijsbewuste consument. Later dit jaar komt er ook een nieuwe versie van de Fitbit-app uit.

1. Versa Lite Edition

De Versa Lite Edition is een goedkopere en uitgeklede versie van de al beschikbare Fitbit Versa. In tegenstelling tot de Versa kan de Versa Lite bijvoorbeeld geen geklommen verdiepingen of zwemsessies meten. Ook is het niet mogelijk om muziek te luisteren via het horloge. Wel houdt de Versa Lite je activiteiten, hartslag en slaap bij. Fitbit belooft een accuduur van ruim vier dagen.

De Versa Lite kan geen verbinding met wifi maken. Om updates te ontvangen, wordt er bij elke synchronisatie een klein beetje data van een update op de smartwatch gezet.

De Fitbit Versa Lite Edition kost 159 euro en is vanaf 15 maart verkrijgbaar in de kleuren wit, lila, magenta en zeeblauw.

fitbit-wearables

2. Fitbit Ace 2

De Fitbit Ace is een wearable gemaakt voor kinderen, om in te gaten te houden hoeveel ze bewegen en ze te motiveren om extra stappen te zetten. Hoewel deze tracker volgens Fitbit in Nederland geen groot succes was, probeert het bedrijf het nog een keer met opvolger Ace 2. Deze keer is de wearable geschikt voor kinderen van 6 jaar en ouder. Bij de voorganger was dat nog 8 jaar en ouder.

De Ace 2 heeft nu een rubberen omhulsel, is waterbestendig en heeft vrolijke wijzerplaten. Denk aan een monster of een bloem die groeit als kinderen dichterbij hun bewegingsdoel komen. Fitbit belooft ruim vier dagen accuduur.

Interessant is dat de Ace 2, als kinderen ouder worden, omgevormd kan worden tot een wearable voor volwassenen. Het rubberen omhulsel kan worden omgeruild voor een normaal bandje. Tevens kan de wijzerplaat worden aangepast. Hierdoor verandert de Fitbit Ace 2 in een beperkte Fitbit Inspire zonder notificaties, calorieverbranding en registratie voor vrouwelijke gezondheid.

De Ace 2 kost 69 euro en is vanaf 15 maart beschikbaar in de kleuren koraalrood met turquoise en nachtblauw met neongeel.

fitbit-wearables

3. Fitbit Inspire en Inspire HR

De Fitbit Inspire vervangt de Fitbit Alta. Het is een dunne wearable die gedragen kan worden als armband of aan de band van een broek. De standaard Fitbit Inspire kan geen hartslag meten, heeft geen gps en kan je slaap ook niet bijhouden. De Fitbit Inspire HR kan dat allemaal wel. Beide versies moeten ongeveer 5 dagen met een acculading doen.

De Inspire HR lijkt qua mogelijkheden veel op de Fitbit Charge 3, maar is wat dunner en goedkoper. In tegenstelling tot de Fitbit Charge 3 Special Edition is het niet mogelijk om Fitbit Pay te gebruiken met de Inspire HR.

De Fitbit Inspire kost 69,95 euro en is vanaf 15 maart verkrijgbaar in de kleuren zwart en sangria. De Fitbit Inspire HR kost 99,95 euro en is vanaf dezelfde dag verkrijgbaar in de kleuren zwart, lila en zwart met wit.

fitbit-wearables

Deze nieuwe wearables zijn verkrijgbaar naast de Charge 3, Versa en Ionic. Lees onze Fitbit Charge 3 review en Fitbit Versa review voor meer informatie.

Binnenkort lees je hier ook de reviews van de Fitbit Versa Lite en Fitbit Inspire HR. Wil je weten wanneer die reviews online komen? Schrijf je dan in voor de iPhoned nieuwsbrief.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen