‘Fitbit krijgt kinderen de speelplaats op met kleurrijke activiteitstracker’

Florence Peeters
7 februari 2019, 16:54
2 min leestijd
‘Fitbit krijgt kinderen de speelplaats op met kleurrijke activiteitstracker’

Fitbit lijkt binnenkort een nieuwe activiteitstracker speciaal voor kinderen uit te brengen. Nadat er onlangs al beelden van de Versa 2 verschenen, zijn er nu ook renders van de nieuwe Fitbit voor kinderen opgedoken.

Lees verder na de advertentie.

Dit is de nieuwe Fitbit voor kinderen

Fitbit werkt aan een opvolger voor de vorig jaar uitgebracht Fitbit Ace. Dat is een fitnesstracker speciaal gericht op jongeren en kinderen. Nu lijkt Fitbit zich nog meer op de jongste consument te richten, met een nieuwe variant voor kinderen.

De website TechnoBuffalo heeft de eerste afbeeldingen van de nieuwe Fitbit gelekt. Deze laten zien dat het mogelijk zelfs om een hele nieuwe lijn gaat, naast de al bestaande Ace. De tracker heeft namelijk een groter scherm en een wat minder strak design.

Het bandje van de Fitbit Ace lijkt namelijk erg op de modellen die het bedrijf voor volwassenen produceert, waar het bandje van de nieuwe tracker wat ronder en kindvriendelijker oogt.

De kinder-fitnesstracker komt in twee kleuren: blauw en roze. Daarnaast lijkt het grotere scherm monochroom te zijn en dus alleen zwartwit-tinten te tonen. Verdere details zijn er voorlopig nog niet bekend. Het is aannemelijk dat de tracker net zoals de Ace een lange accuduur heeft, verschillende activiteiten kan bijhouden en (spat)waterdicht is.

Fitbit Versa 2 eveneens gelekt

TechnoBuffalo heeft enkele dagen geleden ook al de eerste renders van de nieuwe Fitbit Versa 2 gepubliceerd. Dit model geldt als een directe concurrent voor de Apple Watch. Het is niet duidelijk hoe de site afbeeldingen van beide apparaten heeft weten te bemachtigen.

Vorig jaar bracht Fitbit met de Versa een interessant alternatief uit voor de Apple Watch. Het apparaatje was niet zo veelzijdig als Apples smartwatch, maar wel een stuk betaalbaarder en vooral interessant voor sporters. Meer lees je in onze Fitbit Versa review.

Fitbit kwam afgelopen tijd ook opvallend in het nieuws doordat de betaaldienst Fitbit Pay nu in Nederland beschikbaar is. Vanaf nu kun je het apparaatje ook gebruiken om contactloos te betalen, door een betaalpas toe te voegen aan de Fitbit-app. Die functie zal voor dragers van de nieuwe kindervariant echter nog niet zo interessant zijn.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu