Fitbit Versa vs Apple Watch: nieuwe Fitbit gaat strijd aan met Apple

Lars Paijmans
17 april 2018, 10:55
3 min leestijd
Fitbit Versa vs Apple Watch: nieuwe Fitbit gaat strijd aan met Apple

Na de teleurstellende ‘Ionic’ probeert Fitbit met de Versa opnieuw een Apple Watch-concurrent uit te brengen. De smartwatch is vanaf vandaag beschikbaar. Hoe verhouden de twee zich tot elkaar?

Lees verder na de advertentie.

Fitbit Versa vs Apple Watch

De Fitbit Versa is vanaf vandaag te koop, een smartwatch die het registreren van jouw gezondheid als hoofddoel heeft. Het horloge heeft duidelijk gekeken naar de Apple Watch, maar doet een aantal dingen ook anders. Wordt de Versa een concurrent van Apples slimme klokje? We zetten de feiten hieronder op een rij.

Fitbit Versa vs Apple Watch

Design: Versa kijkt goed naar Apple

Als je de Fitbit Versa ziet, kun je er onmogelijk omheen dat het bedrijf goed gekeken heeft naar de Apple Watch. Zo heb je met de Versa net als de Apple Watch de keuze uit drie kleuren: zwart, zilver en roségoud.

Daarnaast zijn er losse bandjes te bestellen en kun je verschillende wijzerplaten instellen om het horloge beter te laten passen bij je eigen smaak. Fitbit zegt daarnaast de behuizing zo licht mogelijk te hebben gemaakt, zodat je ook ‘s nachts het horloge probleemloos kunt blijven dragen.

Specs: Een gps of een betere accu?

De Fitbit Versa heeft in tegenstelling tot de Apple Watch Series 2 en 3 geen ingebouwde gps. Je zult je iPhone dus met je mee moeten nemen als je tijdens het hardlopen je locatie wilt registreren. Wel heeft de Versa een hartslagmeter en is het horloge waterdicht, net zoals het horloge van Apple.

Fitbit Versa vs Apple Watch

Terwijl de Apple Watch op watchOS draait, loopt de Versa op Fitbit OS, en komt het standaard met de Fitbit Coach-app. Deze gratis versie biedt een aantal trainingen en is voor 40 euro per jaar uit te breiden met een abonnement. Op het horloge is ruimte om 300 nummers op te slaan, of direct te streamen als je lid bent van Pandora of Deezer. De accu van de Versa moet het vier dagen volhouden zonder opgeladen te worden. Een flink verschil met de accu van de Watch, die iedere avond op de lader gelegd moet worden.

Functies: is een focus op gezondheid genoeg?

De Versa is op de eerste plaats een fitnesstracker. Zo kun je specifieke oefeningen registreren, je stappen stellen en je hartslag gedurende de dag nauwkeurig volgen. Ook wordt na iedere workout een Cardio-score berekend. Tel hier slaaptracking, ademhalingssessies en een speciale Female Health-modus bij op en je krijgt een erg compleet pakket aan gezondheidsfuncties.

Je kunt de Versa gewoon koppelen met je iPhone, of een Android of Windows toestel. Eenmaal gekoppeld kun je notificaties op je pols ontvangen en verschillende apps installeren die speciaal voor de Fitbit-wearable gemaakt zijn.

Daar tegenover staat watchOS, een softwaresysteem dat uiteraard beter samenwerkt met iOS omdat het door Apple zelf gemaakt is. Hierdoor zijn meer dingen mogelijk, en staan veel iPhone-apps direct in verbinding met hun kleinere watchOS-broertje.

Fitbit Versa vs Apple Watch

Prijsverschil

De Fitbit Versa is vanaf nu te bestellen. Je betaalt hier 199,95 euro voor, een stuk goedkoper dan de nieuwste Apple Watch. Voor de Series 3 met gps betaal je nu minimaal 370 euro. Wil je geen gps, dan kun je een stapje terug doen en voor de Apple Watch Series 1 gaan, die nu voor 270 euro beschikbaar is.

Conclusie Fitbit Versa vs Apple Watch

Vooral als we naar de prijs kijken is de Fitbit Versa een goedkoop alternatief voor de Apple Watch. Gaat het je puur om het registreren van je gezondheids- en sportprestaties, dan heeft de Versa genoeg in huis. Verwacht je van een smartwatch echter dat het een verlengstuk is van je iPhone, dan kun je wat ons betreft beter even doorsparen voor een Apple Watch.

Lees het laatste nieuws over Apple

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple Watch Series 3
Apple Watch Series 3
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen