‘Fitbit Versa 2-renders tonen opvolger van Apple Watch-concurrent’
Wouter Nijsen

Fitbit lijkt te werken aan een opvolger voor de Versa, een populaire fitnesstracker en concurrent voor de Apple Watch. De eerste beelden van de Fitbit Versa 2 zijn nu opgedoken.

Bekijk de Fitbit Versa 2-renders

Fitbit bracht vorig jaar met de Versa een interessant alternatief uit voor de Apple Watch. Het apparaatje was niet zo veelzijdig als Apples smartwatch, maar wel een stuk betaalbaarder en vooral interessant voor sporters.

De website TechnoBuffalo heeft de eerste afbeeldingen van de Fitbit Versa 2 bemachtigd en gepubliceerd. Te zien is dat het horloge erg op zijn voorganger lijkt, maar beschikbaar komt in een aantal felle kleurtjes: roze, paars, blauw en zilver.

Grote vernieuwingen worden niet verwacht, wel beschikt de Versa 2 waarschijnlijk over een waterdichte behuizing (tot 50 meter) van aluminium en een hartslagmeter, allebei fijne features voor sporters.

Mogelijk wordt gps toegevoegd, maar dit staat allerminst vast. De originele Versa had ook geen gps, waardoor je alsnog je iPhone tijdens het sporten moest meenemen om te kunnen zien waar je heb gelopen of gefietst. Aangezien de eerste Versa in maart vorig jaar is verschenen, verwachten we opnieuw een release in maart voor de Versa 2.

Originele Versa was beperkte smartwatch

Toen we vorig jaar de Fitbit Versa review publiceerden, was onze voornaamste kritiek dat het apparaatje als smartwatch te beperkt was. Met de komst van Fitbit OS 3.0 moet daar met de Versa 2 verandering in komen. Ook heeft de originele Versa ondertussen ondersteuning voor Fitbit Pay, waardoor je in winkels betalingen kunt verrichten met het horloge. Hieronder vind je de conclusie van de review.

fitbit versa review

De vraag is of de Fitbit Versa een smartwatch is, of meer een echte fitnesstracker. De waarheid ligt een beetje in het midden, al heeft de Versa als sporthorloge veel meer in huis dan als smartwatch. Daarom is het horloge vooral interessant als je veel sport en je prestaties wil bijhouden, wat ook komt door de relatief lage prijs van 199 euro. Zoek je een volwaardig horloge die ook met je iPhone-notificaties overweg kan, dan is de Apple Watch alsnog de betere (maar duurdere) keuze.

→ Lees de volledige Fitbit Versa review

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.