De iPhone 13 nu met unlimited data extra scherp geprijsd!

Fitbit onthult de Versa 2: de 7 vernieuwingen op een rijtje

Lars Paijmans
28 augustus 2019, 15:50
3 min leestijd
Fitbit onthult de Versa 2: de 7 vernieuwingen op een rijtje

Fitbit heeft zojuist de Fitbit Versa 2 aangekondigd. Het design is vernieuwd, de smartwatch heeft een oled-scherm en meer. Dit zijn de belangrijkste vernieuwingen.

Lees verder na de advertentie.

Fitbit Versa 2 officieel onthuld

Het meest premiummodel van Fitbit (en de versie die het meest met de Apple Watch concurreert) is vandaag toe aan zijn tweede editie. De Fitbit Versa 2 zet een aantal mooie stappen voorwaarts, die we hieronder een voor een met je doornemen.

1. Een always on oled-display

Het nieuwe oled-scherm van de Fitbit Versa 2 staat altijd aan. Een verschil met de Apple Watch, waarbij het scherm alleen geactiveerd wordt als je je pols draait of op het scherm tikt. Hierdoor kun je het scherm van de Versa 2 altijd aflezen. Bovendien houdt de accu van de nieuwe Fitbit het nog steeds langer vol dan de Apple Watch.

2. Een nieuw design

Fitbit heeft goed gekeken naar de Apple Watch Series 4 toen ze de nieuwe Versa in elkaar hebben gezet. De smartwatch heeft een groot oled-scherm dat meebuigt met de randen, waardoor de bovenkant van het horloge nauwelijks schermranden heeft.

Een groot verschil met zijn voorganger waarbij de randen duidelijk zichtbaar waren. Ondanks het nieuwe design kun je alle bandjes van de vorige Versa nog gewoon aan de Versa 2 verbinden.

3. Accuduur van minstens vijf dagen

De Versa 2 heeft een betere accuduur dan zijn voorganger. Volgens de fabrikant houdt de accu het minstens vijf dagen vol, wat best indrukwekkend is als je bedenkt dat het scherm altijd aanstaat. Wat dat betreft doet dit horloge het beter dan de Apple Watch, waarbij je de Series 4 toch zeker iedere twee dagen even op de lader moet leggen.

4. Minder fysieke knoppen

Fitbit brengt het aantal fysieke knoppen terug van drie naar een. Daardoor heb je alleen nog aan de linkerkant een knop zitten, wat het design van het horloge ten goede komt. Fitbit wil hiermee meer aandacht vestigen op het touchscreen en hoopt dat gebruikers hier voldoende aan hebben om door apps en instellingen te navigeren.

5. Amazon Alexa-ondersteuning

Fitbit slaat de handen ineen met Amazon om spraakassistent Alexa in te bouwen in de Versa 2. Nog niet in Nederland, want daar is deze assistent simpelweg nog niet beschikbaar. Dat betekent dat Alexa voorlopig nog niet werkt in Nederland, al kan dit in de toekomst mogelijk nog wel worden toegevoegd met een software-update.

6. Geen ingebouwde speaker of gps

Helaas zijn er ook wat dingen die de Versa 2 niet heeft. Zo kun je wel tegen Alexa praten, maar praat de assistent niet terug omdat er geen ingebouwde speaker op het horloge zit. De Versa 2 kan dus geen geluid maken. Ook is er geen gps ingebouwd, een belangrijk gemis voor sporters. Die moeten dus toch hun smartphone meenemen als ze bijvoorbeeld gaan hardlopen en ook hun route willen registreren.

7. Sleep Score en Smart Wake

Met een software-update krijgen Fitbit-horloges er wat leuke functies bij. Met Sleep Score geeft het horloge op basis van je slaapgedrag iedere ochtend een score, waaraan je kunt zien hoe goed je geslapen hebt.

Met de Smart Wake-functie kijkt de Versa naar hoe diep je slaapt en probeert je op basis hiervan op het beste manier te wekken. Deze functie doet denken aan de app Sleep Cycle, die dit ook doet om jouw dag zo makkelijk mogelijk van start te laten gaan. Smart Wake en Sleep Score komen naar alle Fitbits die een ingebouwde hartslagmeter hebben.

Fitbit Versa 2: prijs en beschikbaarheid

De Fitbit Versa 2 is vanaf 24 september verkrijgbaar In Nederland, al kun je vandaag al een pre-order plaatsen. De Versa 2 kost 199,99 euro, net als zijn voorganger. Je hebt de keuze uit de kleuren grijs, zwart en roze.

Bron afbeelding:
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen