‘Apple Watch-concurrent van Fitbit laat nog even op zich wachten’

Erwin Vogelaar
11 april 2017, 20:33
2 min leestijd
‘Apple Watch-concurrent van Fitbit laat nog even op zich wachten’

De eerste Fitbit-smartwatch met gps hoeven we niet voor de herfst te verwachten. Het horloge dat met de Apple Watch gaat concurreren loopt tegen problemen op tijdens productie.

Fitbit-smartwatch

Het is inmiddels wel duidelijk dat Fitbit aan een nieuwe smartwatch werkt. Eentje die gaat concurreren met de Apple Watch. Toch hoeven we het horloge nog niet deze zomer te verwachten. Volgens een bericht in Yahoo Finance komt de Fitbit-smartwatch namelijk pas op z’n vroegst in de herfst uit. Mogelijk komt dit door productieproblemen.

fitbit-smartwatch

Fitbit heeft de ontwikkeling van zijn smartwatch nog niet officieel aangekondigd, maar het is zo goed als zeker dat de wearable eraan komt. Fitbit kocht het afgelopen jaar namelijk verschillende smartwach-bedrijfjes. Ook liet het bedrijf herhaaldelijk weten verder te willen kijken dan fitnesstrackers. Met de Fitbit Charge 2 is het al mogelijk om binnengekomen sms’jes te lezen op het schermpje.

Fitbit staat met de nieuwe smartwatch regelrecht tegenover de Apple Watch. Apple focust met zijn smartwatch namelijk op gezondheid en ook Fitbit zal zich hier uiteraard op richten. Fitbit is sterk in technologie die activiteit en gezondheid registreert en deze data interpreteert. Denk hierbij aan beweging en hartslag, zowel tijdens het sporten als het slapen.

Tegenover The Verge heeft Fitbit medeoprichter James Park gesteld dat er nog geen smartwatch bestaat dat functionaliteit, gezondheid en fitness, industrieel design en een lange accuduur goed combineert. Het bedrijf heeft met de Fitbit Blaze al eerder een smartwatch op de markt gezet, maar dit horloge heeft geen gps-functionaliteit en er is geen platform voor apps. Hierdoor loopt de wearable ver achter op de concurrentie. Zeker als je de mogelijkheden vergelijkt met de Apple Watch. Naast de nieuwe smartwatch lijkt Fitbit ook koptelefoons te gaan maken. Of deze ook je gezondheid in de gaten gaan houden is nog niet duidelijk.

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's