‘Zo ziet de Apple Watch-concurrent van Fitbit eruit’

Erwin Vogelaar
1 mei 2017, 20:23
2 min leestijd
‘Zo ziet de Apple Watch-concurrent van Fitbit eruit’

We weten al een tijdje dat Fitbit een concurrent voor de Apple Watch maakt. Nu is de wearable voor het eerst te zien in gelekte renders.

Lees verder na de advertentie.

Bekijk de gelekte Fitbit-smartwatch renders

Als het gaat om smartwatches voor de iPhone, dan heeft Apple weinig concurrentie. Daar gaat Fitbit verandering in brengen. Het bedrijf dat bekend staat om zijn fitnesstrackers werkt aan een smartwatch met soortgelijke functies als de Apple Watch. In een gelekte render zien we nu voor het eerst hoe dit horloge er mogelijk uit ziet. Ook krijgen we een blik op de komende Fitbit-oordopjes.

fitbit-smartwatch renders

De Fitbit-smartwatch had eigenlijk rond deze tijd in de winkels moeten liggen, maar vanwege productieproblemen is dat niet gelukt. Dit stelt een bron tegenover Yahoo Finance. Zo hadden de makers problemen met het gps-signaal en het volledig waterdicht maken van de wearable. Ook wilde Fitbit volgens de bron graag een deal met Spotify om muziek op het horloge te streamen en op te slaan, maar dat is niet gelukt. Nu heeft het bedrijf mogelijk een overeenkomst met Pandora.

Het horloge is duidelijk een iteratie op de beschikbare fitnesstrackers van het bedrijf. De wearable lijkt voornamelijk op de Fitbit Blaze, een eerdere poging om een smartwatch op de markt te zetten. Dit nieuwe horloge moet zich van de Blaze onderscheiden door gps-functionaliteit en een platform voor apps. Het nieuwe horloge heeft waarschijnlijk een vergelijkbaar scherm als de Apple Watch Series 2, een gps-chip, hartslagmeting, vier dagen accuduur en de mogelijkheid om contactloos te betalen.

Fitbit oordopjes

Het horloge wordt gemaakt onder de codename Project Higgs.  Daarnaast werkt Fitbit aan Project Parkside, bluetooth-oordopjes die om je nek hangen. Deze oordopjes worden waarschijnlijk in blauw en grijs uitgebracht voor een prijs van circa 150 dollar. Het horloge moet ongeveer 300 dollar kosten, waarmee Fitbit de wearable duidelijk presenteert als een goedkoper alternatief voor de Apple Watch.

fitbit-smartwatch render

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen