Officieel: Pebble Time 2 en Pebble Core geschrapt door overname Fitbit

Rick van der Veer
7 december 2016, 15:37
2 min leestijd
Officieel: Pebble Time 2 en Pebble Core geschrapt door overname Fitbit

Fitbit neemt smartwatchfirma Pebble over. Door de overname worden de Pebble Time 2 en Pebble Core niet meer op de markt gebracht.
Update 15:35: Pebble heeft de overname door Fitbit zojuist bevestigd in een mail aan Kickstart-investeerders. Door de overname worden alle hardware-producties gestaakt, inclusief de Pebble Time 2 en Pebble Core. Bestaande Pebble horloges zullen voorlopig gewoon blijven werken. In de mail zegt Pebble het volgende aan haar klanten:

Lees verder na de advertentie.

“Pebble is ceasing all hardware operations. We are no longer manufacturing, promoting, or selling any new products. Active Pebble models in the wild will continue to work.”

Fitbit Pebble overname

Fitbit, vooral bekend om zijn fitnesswearables, heeft Pebble nu overgenomen, maar het exacte bedrag is nog niet duidelijk. Er wordt gesproken over een overnamebedrag van 40 miljoen dollar. Dit zou bedoeld zijn om de programmeurs en software-onderdelen van Pebble in huis te halen. Fitbit is niet van plan verder te gaan met Pebble-producten: deze worden van de markt gehaald, inclusief de nieuwe smartwatches die eerder dit jaar werden aangekondigd.

Volgens bronnen die betrokken zijn bij de overname wordt een deel van het personeel meegenomen naar Fitbit. Ongeveer de helft van Pebbles personeel heeft nieuwe banen aangeboden gekregen bij Fitbit. Deze groep werknemers bestaat voornamelijk uit software-ontwikkelaars, terwijl het hardware- en interfaceteam waarschijnlijk op zoek zal moeten naar een andere werkplek.

Fitbit Pebble overname

Gebruikers die de Pebble Time 2 of Core via Kickstarter hadden besteld zullen hun producten niet meer krijgen. Een deel van de opbrengst van de verkoop zal dan ook uitgegeven worden aan het teruggeven van aankoopbedragen via Kickstarter. De opvolger van de originele Pebble, de Pebble 2, was al eerder uitgebracht en is dus nog wel naar Kickstarter-kopers verstuurd.

Problemen bij Pebble

Ondanks dat Pebble dit jaar nog een nieuwe reeks producten aangekondigd had ging het al langere tijd niet goed met het bedrijf. Het aantal smartwatches dat in de hele sector verkocht werd zakte met 52 procent in het derde kwartaal van 2016. Eerder dit jaar moest Pebble al noodgedwongen ongeveer een kwart van zijn personeel ontslaan vanwege tegenvallende financiële resultaten. Het bedrijf heeft dan ook een flinke schuld opgebouwd, die niet door Fitbit zal worden opgepakt.

Bron: Bloomberg
Categorie: Accessoires

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen