De iPhone 13 nu met unlimited data extra scherp geprijsd!

Fitbit OS 3.0 maakt je smartwatch sportiever: dit zijn de 4 beste toevoegingen

Michel van 't Klaphek
17 december 2018, 20:23
2 min leestijd
Fitbit OS 3.0 maakt je smartwatch sportiever: dit zijn de 4 beste toevoegingen

Fitbit OS 3.0 maakt je horloge sportiever. Naast dat je workout efficiënter wordt, kun je binnenkort ook met meer apps aan de slag en direct vanaf je pols zien hoe gezond je bent. We zetten de belangrijkste toevoegingen op een rijtje.

Lees verder na de advertentie.

Fitbit OS 3.0: dit moet je weten

Kerst valt dit jaar vroeg voor mensen met een Fitbit Ionic of Versa. Fitbit OS 3.0 rolt namelijk per direct uit voor deze horloges. Je werkt je smartwatch bij door de app op je iPhone te openen. De nieuwe software-update voegt een hoop functies toe waardoor jij nog gezonder door het leven gaat. Dit doet Fitbit OS 3.0 op de volgende manieren.

1. Efficiëntere workout

Ten eerste wordt je workout doelgerichter. Je kunt voortaan doorgeven hoeveel minuten, kilometers of aantal verbrande calorieën je wil halen, waarna je een notificatie krijgt zodra je deze prestatie hebt behaald. Deze functie kennen we van de Charge 3, dus is het fijn dat Fitbit ook andere smartwatches heeft geüpdatet.

Fitbit OS 3.0

2. Nieuwe apps

Daarnaast gaat Fitbit samenwerken met ontwikkelaars. Hierdoor rollen in de komende weken meerdere apps uit voor de Ionic en Versa, inclusief wijzerplaten. De eerste vier applicaties zijn per direct beschikbaar.

Zo is de app ‘Couch to 5K’ erop gericht om beginnende hardlopers te coachen. Je wordt begeleid en geholpen met trainingsschema’s, tips en adviezen zodat je steeds langere afstanden gaat rennen. ‘MySwimPro’ doet ongeveer hetzelfde, maar dan voor de zwemmers onder ons.

3. Meer data op je pols

Ook zie je voortaan meer gezondheidsinformatie op je dagoverzicht staan. Voorheen moest je de app op je iPhone openen om specifieke data over je workout of slaapritme in te zien, maar vanaf nu kun je dit gewoon vanaf je pols checken. Ook is het hier mogelijk om door te geven hoeveel water je vandaag hebt gedronken, en hoeveel je weegt.

fitbit versa review

4. Meer apps op komst

Verder heeft Fitbit de ruim 44,000 actieve ontwikkelaars uitgerust met meer functies. De horlogemaker hoopt hierdoor dat zij op de proppen komen met meer en betere apps. Er zijn bijvoorbeeld nog maar weinig apps voor sporten, waarbij de activiteit niet te meten valt aan de hand van het aantal stappen dat je zet, zoals bij het snowboarden en skateboarden.

Tot slot heeft Fitbit ook alvast een duit in het zakje voor volgend jaar gedaan. Begin 2019 krijgen de slimme horloges namelijk enkele specifieke functies voor vrouwen. Vanaf dan is het onder meer mogelijk om de menstruatiecyclus in de gaten te houden en eventuele lichamelijke pijnen te monitoren.

→ Lees ook onze Fitbit Charge 3 review

Fitbit

Fitbit, Inc.

Gratis via App Store
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen