Zo wordt de Fitbit-app een stuk socialer

Erwin Vogelaar
6 januari 2017, 19:17
2 min leestijd
Zo wordt de Fitbit-app een stuk socialer

Met de Fitbit Community wordt de app een stuk socialer dan de huidige versie. Tevens zul je meer persoonlijke doelen voorgeschoteld krijgen.

Lees verder na de advertentie.

Fitbit Community

Nu het nieuwe jaar onderweg is, zullen de fitness-trackers ongetwijfeld uit de winkels vliegen. Mensen gaan weer sporten en in 2017 hoort daar natuurlijk een wearable bij om de voortgang bij te houden. Fitbit is een van de populairste opties qua fitness-trackers en tijdens CES 2017 heeft het bedrijf een aantal interessante aankondigingen gedaan over de toekomst van zijn bijhorende app. Zo zal Fitbit een stuk socialer worden, maar krijg je ook betere gepersonaliseerde doelen voorgeschoteld.

In een komende update voor de Fitbit-app zal er een Community-sectie toegevoegd worden. Dat is de plek voor de extra sociale interactie binnen de app. Hier kun je namelijk een feed vinden met updates van je vrienden. Deze updates bestaan uit badges, trofeeën, foto’s en dergelijke om de voortgang van het sporten te vieren. Ook worden hier geschreven stukken van experts geplaatst over hoe je gezond kunt sporten. Naast de feed kun je ook direct in contact komen met vrienden en een wedstrijd aangaan voor de meeste stappen. Je kunt tevens lid worden van groepen. Er zullen meer dan twintig verschillende groepen geïntroduceerd worden over fitness, voeding, gewichtsverlies en dergelijke.

Daarnaast kun je een persoonlijk doel instellen. Je kunt nu al binnen de app een stappendoel toevoegen, maar binnenkort kun je ook een breder doel instellen. Denk hierbij aan het verliezen van specifiek aantal kilo’s, of een bepaald aantal dagen per week rennen. De activiteiten die de app aanraadt passen vervolgens bij het doel dat je voor jezelf gesteld hebt. Of dit goed werkt is echter nog maar afwachten.

De aparte Fitstar Personal Trainer-app van Fitbit heeft nu al een update gekregen, met video’s van twee nieuwe trainers. Fitstar Personal Trainer kun je hier in de App Store vinden. De updates voor de Fitbit-app komen wat later. De persoonlijke doelen zul je later deze maand al kunnen instellen. De Community-sectie van de Fitbit-app komt pas later dit jaar uit.

Bron: Fitbit
Categorie: Apps

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's