Fitbit Charge 3: 4 zaken die je moet weten over de fitnesstracker

Wouter Nijsen
20 augustus 2018, 16:43
2 min leestijd
Fitbit Charge 3: 4 zaken die je moet weten over de fitnesstracker

Fitbit heeft een nieuwe fitnesstracker onthuld: de Charge 3. Het apparaatje biedt veel verbeteringen ten opzichte van zijn voorganger, en in dit artikel zetten we de belangrijkste features op een rijtje.

1. Groter scherm toont meer informatie

Het eerste dat opvalt aan de Charge 3, is dat Fitbit heeft gekozen voor een nieuw scherm. Het oled-display is 40 procent groter dan dat van zijn voorganger, waardoor de fitnesscracker meer informatie kan tonen. Het schermpje is bovendien 40 procent helderder dan de Charge 2, en dat is bijvoorbeeld handig bij gebruik in veel zonlicht.

Door het grotere scherm kun je ook swipen en tikken om door de interface te navigeren. De Charge 3 toont geen apps zoals de Fitbit Versa, maar krijgt wel enkele basisfuncties. Hierbij kun je denken aan kleine applicaties om het weer te checken, en timers en wekkers te zetten.

→ Lees ook onze uitgebreide Fitness Versa review

2. Vernieuwd en waterdicht design

Ondanks dat het schermpje groter is, is de Charge 3 wel zo’n 20 procent lichter dan zijn voorganger. De fitnesstracker is verder tot 50 meter waterbestendig en kan daardoor ook prima gebruikt worden door zwemmers. Om het geheel waterdicht te maken, heeft Fitbit wel het fysieke knopje aan de linkerkant moeten vervangen door eentje die werkt met haptische feedback.

Omdat gps en een fysieke knop ontbreekt, is er meer ruimte voor de accu en volgens Fitbit gaat die op een volle lading een hele week mee. Dit is een stuk langer dan de Fitbit Versa, die zo’n drie tot vier dagen meegaat op een volle acculading.

3. Smartwatchfeatures

Misschien wel de belangrijke vernieuwing is dat de Fitbit Charge 3 ook als een soort smartwatch werkt. De fitnesstracker heeft een Dashboard, waar bijvoorbeeld je stappen, hartslag en aantal verbrande caloriën ziet. Ook toont de Charge 3 meldingen als je bijvoorbeeld wordt gebeld, een berichtje ontvangt of een agenda-melding krijgt. Gebruikers kunnen via de Fitbit-app instellen van welke applicaties ze nog meer meldingen op de Charge 3 willen ontvangen.

Koppel je de Fitbit Charge 3 met een Android-toestel, dan wordt het mogelijk om inkomende telefoongesprekken te accepteren of weigeren, of standaard antwoorden te sturen op berichtjes. Op iOS is dit vooralsnog niet mogelijk.

4. Prijs en release

De Fitbit Charge 3 ligt vanaf oktober in de Verenigde Staten in de winkels voor 149 dollar. Waarschijnlijk is de fitnesstracker straks ook in de Benelux te koop via verschillende webwinkels. Hoeveel het apparaatje in euro’s gaat kosten, is nog onduidelijk.

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's