Fitbit onthult de sportieve Charge 2 en Flex 2, dit is er allemaal nieuw

Lars Paijmans
29 augustus 2016, 17:00
2 min leestijd
Fitbit onthult de sportieve Charge 2 en Flex 2, dit is er allemaal nieuw

Fitbit heeft haar twee populairste fitnesstrackers een update gegeven. De Fitbit Charge 2 en Flex 2 zijn vanaf nu de pre orderen, maar wat is er precies vernieuwd?

Dat Fitbit uitgerekend deze twee modellen vernieuwt is geen toeval. Dit zijn al jaren de populairste versies van de fitnesstracker. Bovendien zijn de Charge en Flex respectievelijk twee en drie jaar oud.

Lees verder na de advertentie.

Fitbit Charge 2

De grootste aanpassing aan de Charge 2 is he grotere scherm, die maar liefst vier keer groter is dan het display van de eerste Fitbit Charge. Geen klein zwart balkje meer dus, maar een groter scherm waar je natuurlijk ook meer informatie op af kunt lezen. De bandjes kun je ook verwisselen om het uiterlijk naar je smaak aan te passen.

Zo heb je nu de keuze uit verschillende wijzerplaten waar je meteen op kunt zien hoeveel stappen je hebt gezet en wat je hartslag is. Ook kan de Charge 2 nu zelfstandig herkennen welke oefening je doet. Er zijn meer sporten toegevoegd waar specifieke gegevens voor opgeslagen kunnen worden.

Ook is er een nieuwe ‘Guided Breathing’ modus toegevoegd die je een handje helpt om na een intensieve workout weer tot rust te komen met de juiste adem-oefeningen. Hierbij moet je naar het scherm kijken waar een cirkel groter en kleiner wordt. Dit heeft iets weg van de Ademhaling-app die de Apple Watch krijgt in watchOS 3.

Fitbit Flex 2

Met de Fitbit Flex 2 om je pols kun je eindelijk met een gerust hart een duik maken. De wearable is nu waterdicht tot maximaal 50 meter diepte. Ook is de Flex 2 wat goedkoper dan de Charge 2, maar heeft door het gebrek van een scherm dan ook wat minder om het lijf. Zo zul je genoegen moeten nemen met vier lampjes die laten zien of je je dagelijkse doelen al behaald hebt of als je een telefoontje of berichtje krijgt. Het voordeel: deze wearable valt een stuk minder op als je hem draagt. De tracker kun je bovendien uit het bandje halen, zodat je hem ook in een ketting of ander accessoire kunt stoppen.

Zowel bij de Flex 2 als de Charge 2 kun je de officiële Fitbit-app voor iOS gebruiken om gegevens af te lezen en je dagelijkse doelen in te stellen. Dit zorgt er ook voor dat de Flex 2 zonder scherm ook info kan tonen, hier wordt simpelweg het scherm van je iPhone voor gebruikt. De Fitbit Charge 2 en Flex 2 verschijnen in de loop van oktober voor €129,95 en €99,95 dezelfde prijs als de eerste generatie van de wearables. De twee nieuwe fitnesstrackers zijn te bestellen vanaf de website van Fitbit.

Fitbit: gezondheid en fitness

Google

Gratis via App Store
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu