Vodafone Topdeals: De iPhone 13 tijdelijk tot €417 voordeel!

Je AirTags hebben een update: zo installeer je hem

Yannick Chalkiopoulos
11 november 2022, 10:15
2 min leestijd
Je AirTags hebben een update: zo installeer je hem

Er is een nieuwe firmware-update te downloaden voor de AirTag. Wil je hem installeren? Wij leggen je uit hoe dat moet. En we doen een gok wat er allemaal nieuw is.

Lees verder na de advertentie.

Firmware-update: weinig duidelijkheid

Apple heeft een update voor de AirTag uitgebracht. Het is helaas niet duidelijk wat er precies is vernieuwd, want Apple heeft geen releasenotes gepubliceerd van de nieuwe firmware. Wat we wel weten is dat de software-versie is aangepast naar 2.0.24.

Eerder dit jaar bracht Apple al een update uit voor de AirTag, waarbij weer een nieuwe maatregel tegen stalken werd genomen. De AirTag piept sinds deze update namelijk harder als hij door jouw iPhone als ‘onbekend’ is bestempeld en voor langere tijd bij jou in je buurt is. Het is goed mogelijk dat Apple zich ook in deze nieuwe firmware-update heeft gefocust op privacymaatregelen.

Apple AirTag kfofer

AirTag-update installeren: zo doe je het

Om de AirTag-update te installeren hoef je eigenlijk niks te doen. Belangrijk is dat je iPhone de nieuwste versie van iOS heeft, iOS 16.1.1 is recent uitgebracht door Apple. Om vervolgens de update uit te voeren, moet je ervoor zorgen dat de AirTag in de buurt is van je iPhone.

Het niet mogelijk om de AirTag-update te forceren. Je moet dus gewoon even geduld hebben totdat de nieuwste firmware is gedownload. Het belangrijkste is dat de AirTag aan je iPhone is gekoppeld. Waarschijnlijk is dat al het geval, maar voor de zekerheid even onze uitleg

  1. Ga naar de ‘Zoek mijn’-app;

  2. Tik op ‘Objecten’ en kies voor ‘Voeg object toe’;

  3. Kies voor ‘Voeg AirTag toe’.

Als je vervolgens in de ‘Zoek mijn’-app bij ‘Objecten’ op de AirTag tikt, kan je zien welke firmwareversie je op dit moment hebt. Hiervoor moet je op de grijze tekst onder de AirTag-naam tikken. Als je daar versie 2.0.24 ziet staan, is je AirTag up-to-date!

AirTag in de 'Zoek mijn'-app

Meer tips over de AirTag? Lees ze hier

De AirTag is een ontzettend handig hulpmiddel om spullen terug te vinden. Afgelopen zomer stopten veel reizigers een AirTag in hun koffer, zodat ze hun bagage gemakkelijk konden terugvinden. En dat niet alleen: de AirTag wordt inmiddels ook gebruikt om auto’s en fietsen op te sporen. Bij iPhoned maakten we eerder al een video over de AirTag:

9 dingen die je moet weten voordat je een AirTag koopt

Beste deals voor de AirTag

Wil je een AirTag kopen? Check de beste prijzen dan in onze prijsvergelijker!

Apple AirTag prijzen vergelijken

Nieuw

€ 34,99

Bekijk beste prijs
Bron: 9to5mac
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple AirTag
Apple AirTag

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu