Firmware 4.0 uitgelicht: tekens tellen van een sms
Redactie

Apple heeft zeer veel feedback van iPhone-gebruikers in firmware 4.0 verwerkt. Je kan vanaf firmware 4.0 bijvoorbeeld al je mail in één inbox zien, digitaal zoomen op foto’s en multitasken. Apple heeft ook gedacht aan de kleine vragen van de gebruikers. Vanaf firmware 4.0 worden namelijk je tekens getelt als je een sms typt. Hier is zeer veel om gevraagd door de iPhone-gebruikers.

De teller activeren

De tekensteller bevindt zich rechts in beeld als je de teller aan hebt staan. De teller staat namelijk standaard uit. Je kan de teller aanzetten via instellingen – berichten – tekensteller. Zodra je de knop hebt omgehaald, is de teller in de berichten applicatie te zien. Het getal links geeft het aantal tekens in je bericht aan, en het getal rechts geeft het maximale aantal tekens in één sms aan.

De teller is helaas niet zo mooi als de ‘Sms Helper‘ uit Cydia, maar stelt niet-jailbreakers toch in staat de tekens in een sms te tellen. Hier kan je smsjes mee besparen, want als je 161 tekens typt, kost dit je twee smsjes uit je bundel. Als je dit vaak doet kan het zo zijn dat je over je bundel heen gaat.

Firmware 4.0 is vanaf deze zomer beschikbaar op de iPhones en iPods.

Bron: iPhoneHacks

 • Spotlights:

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

 • Yuck

  eindelijk!

 • Bram

  Werkt niet bij mij. Ik heb iOS 4 op mijn iPhone 3Gs en de onderste optie ‘Aantal tekens’ aangezet. Ik heb mijn iPhone al opnieuw aan en uit gezet, maar nog steeds telt hij mijn bericht tekens niet.

  Iemand een oplossing?

 • Jan van Kampen

  Je moet eerst 2 of 3 regels typen voordat hij in beeld komt. 😉

 • desire

  toppie dankje

  alleen geeft ie niet aan of het 2 of 3 berichten zijn dat moet je je dan maar uitvogelen

 • Mo

  Dit stond bij mij als standaard ingesteld. Wel heel stom van Apple dat het maximaal aantal tekens 170 is?! Op al mijn oude telefoons was dit 300 ofzo, bijna het dubbele.

 • Yoeri Boven

  Dat heb je fout Mo, toen was het ook 300. Je kan wel sms’jes versturen 500 tekens maar voor elke 140 tekens wordt het tarief van één sms’je geteld.