De iPhone 14 Pro: nu tot €10 korting per maand

Firmware 4.0 uitgelicht: tekens tellen van een sms

Redactie
13 april 2010, 13:02
1 min leestijd
Firmware 4.0 uitgelicht: tekens tellen van een sms

Apple heeft zeer veel feedback van iPhone-gebruikers in firmware 4.0 verwerkt. Je kan vanaf firmware 4.0 bijvoorbeeld al je mail in één inbox zien, digitaal zoomen op foto’s en multitasken. Apple heeft ook gedacht aan de kleine vragen van de gebruikers. Vanaf firmware 4.0 worden namelijk je tekens getelt als je een sms typt. Hier is zeer veel om gevraagd door de iPhone-gebruikers.

Lees verder na de advertentie.

De teller activeren

De tekensteller bevindt zich rechts in beeld als je de teller aan hebt staan. De teller staat namelijk standaard uit. Je kan de teller aanzetten via instellingen – berichten – tekensteller. Zodra je de knop hebt omgehaald, is de teller in de berichten applicatie te zien. Het getal links geeft het aantal tekens in je bericht aan, en het getal rechts geeft het maximale aantal tekens in één sms aan.

De teller is helaas niet zo mooi als de ‘Sms Helper’ uit Cydia, maar stelt niet-jailbreakers toch in staat de tekens in een sms te tellen. Hier kan je smsjes mee besparen, want als je 161 tekens typt, kost dit je twee smsjes uit je bundel. Als je dit vaak doet kan het zo zijn dat je over je bundel heen gaat.

Firmware 4.0 is vanaf deze zomer beschikbaar op de iPhones en iPods.

Bron: iPhoneHacks

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu