Firmware 4.0 uitgelicht: Multitasking

‘We zijn weer niet de eerste met deze nieuwe functie, maar we zullen de beste zijn.’. Dit is de zin waarmee Steve Jobs gisteren de eerste nieuwe functie van firmware 4.0 aankondigde: Multitasking. Al geruime tijd is dit dé functie die velen missen. Apple heeft deze functie inmiddels in firmware 4.0 geïmplementeerd, maar de nieuwe functie is niet te vergelijken met een soortgelijke functie van de concurrent.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun iPhoned door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Niet de hele applicatie afsluiten

Door de aanpassingen van Apple kunnen ontwikkelaars besluiten om bepaalde delen van hun applicatie aan te laten op de achtergrond van de iPhone. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om een audio-stream, voip-dienst of uploadproces op de achtergrond door te laten gaan. Deze ‘beperkingen’ zorgen ervoor dat de batterij en de processor van de iPhone zo min mogelijk belast worden.

Multitasking activeren

Om snel tussen de applicaties op de achtergrond te wisselen moet je dubbel op de home-knop tikken. Het scherm zal dan naar boven schuiven. In de ruimte die vrij komt op het scherm verschijnt dan een balkje met icoontjes. Deze icoontjes weergeven de applicaties die op dat moment op de achtergrond nog aanstaan. Met een simpele tik op een icoontje ga je snel naar de bijbehorende applicatie toe.

Video

Zoals jullie misschien wel weten kunnen  ontwikkelaars de nieuwe firmware nu al testen. Er zijn dus al verschillende mensen die multitasking geprobeerd hebben. Hiervan zijn ook al verschillende video’s gemaakt. Één van de beste video’s staat hieronder weergeven.

Beschikbaarheid

Multitasking zal niet op alle toestellen aanwezig zijn. Alleen de iPhone 3GS, iPod Touch 3G en iPad kunnen deze functie aan. De rest van de toestellen  kunnen geen multitasking aan vanwege de ‘beperkte’ hardware.

Firmware 4.0 zal vanaf deze zomer beschikbaar komen via iTunes.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.