Firmware 4.0 uitgelicht: Kleine, nieuwe functies

Redactie
11 april 2010, 20:23
1 min leestijd
Firmware 4.0 uitgelicht: Kleine, nieuwe functies

Firmware 4.0 is al erg vaak geïnstalleerd door ontwikkelaars. Na de keynote van afgelopen donderdag kan je denken dat je alles al weet over de nieuwe firmware, maar alle ontwikkelaars vinden steeds meer nieuwe functies. Langzamerhand lekken sommige mensen steeds meer van deze functies uit op internet. Soms bevatten deze berichten zelfs screenshots.

Lees verder na de advertentie.

Digitaal zoomen

Apple heeft in de nieuwe firmware verschillende functies verwerkt waar men al veel om gevraagd heeft. Één van deze functies is te vinden in de camera-applicatie. Nadat je firmware 4.0 op je iPhone hebt geïnstalleerd kan je namelijk inzoomen tijdens het maken van foto’s. Dit doe je door je vinger over een balkje te bewegen.

Niet meer beoordelen

Sinds firmware 2.0 vraagt Apple je een beoordeling te geven van een applicatie als je deze verwijdert. Deze functie was erg omstreden omdat je een applicatie dan makkelijk negatief beoordeelt, want ‘je verwijdert een applicatie niet voor niets’. In firmware 4.0 kom je de vraag om beoordeling niet meer tegen bij het verwijderen van een applicatie. Hier zullen sommige ontwikkelaars erg blij om zijn.

Dit zijn slechts twee veranderingen in de nieuwe firmware. Steve Jobs heeft gezegd dat er meer dan 100 veranderingen te vinden zijn in de nieuwe versie van het iPhone OS, en dus zullen er binnenkort ongetwijfeld meer details ‘uitlekken’.

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen