Firmware 4.0 uitgelicht: iAds

Redactie
10 april 2010, 17:47
2 min leestijd
Firmware 4.0 uitgelicht: iAds

Apple heeft de pers afgelopen donderdag een voorproefje gegeven van firmware 4.0 voor de iPhone, iPod Touch en iPad. De nieuwe firmware bevat meer dan honderd nieuwe functies, maar Apple heeft er ‘slechts’ zeven uitgebreid besproken. Één van deze functies is ‘iAds’. Dit is een advertentie-platform dat door Apple gemaakt is voor de iPhones en iPods.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties in applicaties

Verschillende ontwikkelaars proberen al geld te verdienen met hun gratis applicaties. Dit doen ze door middel van advertenties. Het bedrijf ‘Admob’ is inmiddels de grootste adverteerder op de iPhone. Iedereen zal vast wel eens een banner van dit bedrijf gezien hebben in een applicatie. Apple wilde dit bedrijf kopen om deze banners te veranderen naar ‘iAds’, maar Google was Apple voor.

Apple heeft na een tijdje een ander bedrijf gekocht dat zich specialiseerde in adverteren. Samen met dit bedrijf heeft Apple ‘iAds’ ontwikkeld. iAds zijn advertenties die getoond worden in applicaties. Ontwikkelaars kunnen zelf kiezen of deze advertenties in hun applicaties getoond worden. Als de applicatie iAds vertoond zullen de ontwikkelaars 60% van de opbrengsten ontvangen. Apple pakt de overige 40% van de advertentie-opbrengsten.

iAds: Meer dan een advertentie

iAds zien er beter uit dan de advertenties die je tot nu toe gezien hebt. iAds nemen het hele scherm van de iPhone over, en vertonen hierop een kort filmpje of spelletje. Adverteerders hebben ook toegang tot bijvoorbeeld de locatie-gegevens van het toestel, waardoor bijvoorbeeld de dichtsbijzijnde winkels op een kaart getoond kunnen worden. Ook kunnen adverteerders direct applicaties verkopen via de iAd. Hiervoor hoeven iPhone-gebruikers niet eens de App Store te openen.

Gebruikers kunnen iAds natuurlijk zelf niet uitschakelen. Je kan het vergelijken met het internet, want daar kom je ook constant advertenties van bijvoorbeeld Google tegen. Het kan wel zo zijn dat er een modificatie komt voor jailbreakers die de iAds wegdrukken op het moment dat er één verschijnt.

Video van de iAds

Hieronder staat het deel uit de keynote van Steve Jobs dat over de iAds gaat. Hierin is goed te zien dat de advertenties er heel mooi uit kunnen zien. Al deze advertenties zijn gemaakt in HTML5. Dit is dus weer een steek onder water naar Flash toe van Apple.

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen