Firmware 4.0: ‘Places’ en ‘Events’ bij foto’s

Redactie
2 juni 2010, 8:10
1 min leestijd
Firmware 4.0: ‘Places’ en ‘Events’ bij foto’s

In de nieuwste beta van firmware 4.0 is een nieuwe layout van ‘Photos’ ondekt. In de vernieuwde versie van “foto’s” kan je foto’s bekijken op meerdere manieren. Je kan vanaf firmware 4.0 namelijk gebruik maken van ‘Places’ en ‘Events’ binnen de foto-applicatie. Deze opties waren al eerder te vinden in iPhoto op de Mac, en in de foto-applicatie van de iPad.

Events

Events, in het Nederlands ‘gebeurtenissen’, is een optie waarmee je foto’s kunt ordenen. Door alle foto’s van een bepaalde gebeurtenis in één album te zetten, breng je overzicht in de foto-applicatie. Door het aanmaken van albums kan je bijvoorbeeld gemakkelijk de foto’s van kerst, verjaardagen en vakanties terugvinden.

Places

Places, in het Nederlands ‘plaatsen’, ordent je foto’s op basis van geotags. De iPhone kan namelijk elke foto een stukje code meegeven waardoor het bestand weet waar de foto genomen is. Als je vervolgens je foto’s terugzoekt via ‘places’ hoef je alleen maar de plaats van je fotomoment te zoeken op de ‘Google Maps’-kaart.

Firmware 4.0 is op dit moment alleen te gebruiken als je een ontwikkelaar bent. De rest van de iPhone- en iPod-gebruikers moet wachten op de lancering van de nieuwe iPhone. Vanaf dat moment is firmware 4.0 waarschijnlijk te downloaden door iedereen.

Bron: AppleInsider

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Black Friday