Gerucht: Firmware 3.1.2 blokkeert het toevoegen van eigen beltonen
Redactie

Tot een maand geleden kon iedereen zelf beltonen maken voor zijn iPhone. Door een nummer in iTunes bij te knippen en vervolgens op te slaan op de computer kon je de extensie zo veranderen dat iTunes het herkende als een beltoon. Sinds firmware 3.1 biedt Apple zelf beltonen aan. Om geen omzet mis te lopen heeft het bedrijf ervoor gezorgd dat eigengemaakte beltonen niet meer gesynchroniseerd kunnen worden met de iPhone.

Als je op dit moment zelfgemaakte beltonen in iTunes hebt staan, zal je niets zien veranderen. Je zal alleen merken dat ze bij een synchronisatie met een iPhone met firmware 3.1.2 niet meer mee gesynchroniseerd worden. Deze beltonen kan je dus nooit meer gebruiken.

Als alternatief voor je zelfgemaakte beltonen kan je natuurlijk officiële beltonen kopen. Deze beltonen kan  je aanschaffen in de online iTunes Store.

Via tipgever Reintjan

Update: Aan de reacties te zien heeft niet iedereen dit probleem. Ik zelf en een paar kennissen hebben dit probleem wel. Na de tip van gisteren zijn we ervan uit gegaan dat de firmware dit blokkeerde, maar dit blijkt niet zo te zijn. Als we de precieze oorzaak gevonden hebben laten we het hier weten.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.