Firmware 3.1 is te downloaden

Redactie
10 september 2009, 15:28
2 min leestijd
Firmware 3.1 is te downloaden

In de keynote van gisteren werd firmware 3.1 aangekondigd. Deze nieuwe versie van de iPhone/iPod firmware bevat enkele nieuwe interessante functies, zoals bijvoorbeeld de nieuwe ringtone download-functie en de nieuwe genius-functie. In dit bericht lees je enkele korte beschrijvingen over de nieuwe functies die wij het best vinden.

Ringtones

Vanaf firmware 3.1 is het mogelijk om ringtones te kopen in de iTunes Store. Er zullen binnen korte tijd 30.000 ringtones in de Store worden gezet. Elke ringtone kost 1 dollar en 29 cent. Steve Jobs noemde deze prijs een ‘doorbraak’, maar je kan hierover je twijfels hebben als een goedkoop compleet liedje in iTunes 99 cent kost.

Genius in de App Store

Genius verspreidt zich langzamerhand naar veel diensten van Apple. Voorheen kon je genius alleen gebruiken met je muziek, maar sinds 3.1 is genius ook op te vragen in de App Store. Hiermee krijg je applicaties in beeld die aansluiten bij jouw aangeschafte applicatie.

Sla video’s op vanuit e-mails en mms (3G S only)

Vanaf nu is het mogelijk om video’s op te slaan naar je filmrol als je een iPhone 3G S hebt. Hierdoor hoef je niet telkens meer een mss of e-mail met een video te openen om het te bekijken.

Op deze ‘grote’ nieuwe functies na, zijn er ook een aantal kleine veranderingen die deze update ‘groots’ moeten maken. Hieronder vind je een lijstje met veel van deze veranderingen:

  • Verbeterde synchronisatie met iTunes
  • Promo-codes en cadeaubonnen zijn inwisselbaar via de iPhone
  • Op de iPhone 3G S kan je een video bewerken, en opslaan als nieuw bestand
  • Je kan je iPhone blokkeren met een wachtwoord vanuit Mobile Me
  • De voice control-functie is te gebruiken met een bluetooth-headset
  • Je kan telefoonnummers plakken in je bel-scherm
  • Er is een pishing-filter in Safari
  • Verbeterde Exchange-synchronisatie

De update is voor iPhone-gebruikers gratis te downloaden. Pas wel even op als je afhankelijk bent van Ultrasn0w, want deze verdwijnt bij de installatie van firmware 3.1.

Categorie: iOS
Spotlights: Firmware, iTunes

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's