Firmware 3.0 trager dan zijn voorganger
Redactie

AppScout.com heeft op hun website resultaten gepubliceerd van verscheidene testen uitgevoerd op de iPhone 3G, iPhone 3GS en de iPod touch 2de generatie. Het idee bestond erin om de prestaties tussen de 3G en de iPod touch onderling te vergelijken met zowel firmware 2.2.1 als 3.0.

De resultaten van de iPhone 3GS  kan je niet terugvinden voor de OS 2.2.1 om de simpele reden dat het niet mogelijk was deze te downgraden.
Uit de resultaten kan je vaststellen dat de laatste firmware 3.0 trager werkt dan zijn voorganger 2.2.1.
Eén van de redenen zou kunnen zijn dat de nieuwe firmware een nieuwere Javascript  parser bevat, al lijkt de oorzaak eerder in de achtergrond processen te zitten.  De reden voor het verschil tussen de iPod touch en de 3G is te verklaren doordat de iPod een snellere processor bevat en minder diensten aanbiedt die continu in de “running” kunnen zijn. Verder zijn ook de enorme snelheden van de iPhone 3GS op te merken (in vergelijking met de 3G).

We vragen ons af of er getest is onder gelijke omstandig heden, zoals een verse en kale installatie van het iPhone OS en even veel geïnstalleerde apps.

<br />

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.