Firmware 3.0 trager dan zijn voorganger
Redactie

AppScout.com heeft op hun website resultaten gepubliceerd van verscheidene testen uitgevoerd op de iPhone 3G, iPhone 3GS en de iPod touch 2de generatie. Het idee bestond erin om de prestaties tussen de 3G en de iPod touch onderling te vergelijken met zowel firmware 2.2.1 als 3.0.

De resultaten van de iPhone 3GS  kan je niet terugvinden voor de OS 2.2.1 om de simpele reden dat het niet mogelijk was deze te downgraden.
Uit de resultaten kan je vaststellen dat de laatste firmware 3.0 trager werkt dan zijn voorganger 2.2.1.
Eén van de redenen zou kunnen zijn dat de nieuwe firmware een nieuwere Javascript  parser bevat, al lijkt de oorzaak eerder in de achtergrond processen te zitten.  De reden voor het verschil tussen de iPod touch en de 3G is te verklaren doordat de iPod een snellere processor bevat en minder diensten aanbiedt die continu in de “running” kunnen zijn. Verder zijn ook de enorme snelheden van de iPhone 3GS op te merken (in vergelijking met de 3G).

We vragen ons af of er getest is onder gelijke omstandig heden, zoals een verse en kale installatie van het iPhone OS en even veel geïnstalleerde apps.

<br />

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

 • ro

  toch komt 3gs er het beste uit
  *nog steeds wachtend tot 1 uur voor iphone*

 • Maarten

  Op mijn 3g werkt 3.0 inderdaad aanmerkelijk slomer.dan 2.21 Ook krijg ik nu tellers irritante popups als er even geen netwerk is, erg Windowsachtig, bah. Er zijn nog meerder bugs en al met al zou ik het liefst weer even downgraden.

 • Melvin

  Had er echt al last van op m’n iPod touch, vooral bij Apps starten.

 • Tijn

  Hmmm

  Vaag, want ik heb juist het idee datie toch iets vlotter is geworden. Ook heb ik het idee dat mijn accu het nu langer vol blijft.

  Wel heb ik het idee dat mijn GPS antenne minder goed werkt. Navigon heeft de grootste moeite om een fix te krijgen, maar dat kan ook aan navigon liggen. Gmaps heeft wel (sneller) een fix.

  Maar voor de rest ben ik er wel tevreden mee moet ik zeggen.

 • Bij mij is de 3G ook beduidend sneller met OS 3.0 dan met met OS 2.2. Ik vond de iPhone overal erg traag. Dat ervaar ik nu veel minder. Ook mijn accuu lijkt idd ook wat langer mee te gaan dan voor de upgrade. Van mijn kant dus niets dan positiefs!

 • C.Kuypers

  Sinds ik 3.0 op mijn Iphone heb kan ik diverse apps niet meer gebruiken, zoals WiFi finder. Iemand een oplossing!!??