Firmware 3.0: Mijn eerste ervaringen

Redactie
25 maart 2009, 21:26
2 min leestijd
Firmware 3.0: Mijn eerste ervaringen

Tja, sommige mensen kunnende verleiding vroegtijdig naar een nieuwe firmware te gaan nou eenmaal niet weerstaan… Zo ook ik.

Lees hier mijn eerset ervaringen met de nieuwe firmware, is het echt zo geweldig als wordt beweerd?

Zoals ik al zei ben ik iemand die zich niet in kan houden als er een nieuwe firmware voor de iPhone verschijnt. Ik heb dan ook al regelmatig niet kunnen bellen en heb menig keer weer moeten ‘downgraden’. (naar een vorige versie teruggaan)

Lees verder na de advertentie.

Voor ik het weet had ik de 3.0 beta van de een of andere vage torrents site geplukt  en stond deze op mijn iPhone. Ik heb een iPhone van de eerste generatie, dus wat dat betreft kon er weinig mis gaan.

Althans, dat werd beweerd. Of dat echt waar is was nog maar de vraag natuurlijk. Maar inderdaad, na de upgrade via iTunes stond alles nog steeds op mijn iPhone. Tenminste, alle AppStore applicaties, niet de Cydia applicaties. Ook bellen, sms’en, interneten, etc… werkte allemaal nog. En toch ben ik op dit moment weer gewoon op 2.2.1. Waarom dan?

Het belangrijkste: de beta firmware is nog niet te jailbreaken. Dit betekend dus dat Cydia niet werkt en dat je enkel AppStore applicaties kunt gebruiken. Voor mij toch een belangrijk nadeel omdat ik dagelijks onder andere BiteSMS gebruik.

Maar nog even over de nieuwe firmware. Is het nou echt zo geweldig? Om eerlijk te zijn: ja. Ja, het is een hele verbetering ten opzichte van de huidige versie. Even een opsomming van wat voor mij de belangrijkste verbeterde punten zijn:

  • Kopiëren en plakken natuurlijk. Dit werkt inderdaad een stuk beter dan de bestaande oplossingen in Cydia. Apple heeft het opgelost zoals ze al veel eerder hadden moeten doen. Maar goed, het is er. (bijna)
  • Spotlight. Er is een extra homescreen bijgekomen waarin je je iPhone kunt doorzoeken. Dit werkt goed en snel en is een handige extra.

Andere, kleinere, updates die ikzelf heel handig vindt:

  • Bij de geschiedenis van je telefoon gesprekken kun je nu zien hoe lang het gesprek heeft geduurt.
  • Bij de stopwatch (Klok) blijft de tijd gewoon doorlopen als je op ‘Ronde’ drukt, er zijn dus eigenlijk steeds twee stopwatches in beeld.
  • Meerdere foto’s selecteren en versturen.
  • De Aandelen applicatie is enorm uitgebreid.
  • Als je muziek luistert kun je nu ook de artist en het album op je lockscreen zien.
  • En verder is natuurlijk het SMS programma veel beter geworden met SMS-jes doorsturen en verwijdern.

Al met al dus toch een waardevolle upgrade, omdat het nog niet te jailbreaken is ben ik toch maar weer terug gegaan helaas. Maar ik wacht nu al op de echte release.

Als je nog vragen over de nieuwe firmware hebt, stel ze gerust.

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's