Firmware 3.0 nu ook gratis voor de iPod Touch
Redactie

Als Apple met een grote firmware update komt kunnen de iPhone-gebruikers deze gratis downloaden. Dezelfde update is niet gratis te downloaden voor de iPod-gebruikers, want zij moeten er 7,99 voor betalen. Dit was ook zo bij firmware 3.0. Inmiddels Apple heeft er voor gezorgd dat deze update gratis te downloaden is voor de iPod-gebruikers, zodat iedereen gratis kan updaten naar firmware 3.x.x.

Nieuwe functies

De nieuwe firmware 3.0 heeft veel voordelen ten opzichte van firmware 2.x.x. Het is bijvoorbeeld mogelijk om push-berichtjes te ontvangen, om producten binnen applicaties aan te schaffen en om applicaties te downloaden die gebruik maken van de 3.0 api’s.

Als je op dit moment een iPod Touch hebt met firmware 2.x.x is het zeker aan te raden om de gratis update te downloaden. Zeer veel applicaties maken namelijk gebruik van deze firmware, en dus loop je veel leuke applicaties mis als je iPod niet op firmware 3.0 of hoger draait.

Je kan firmware 3.0 installeren door je iPod met je computer te verbinden, en vervolgens in iTunes op ‘update’ te klikken.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.