Firmware 2.2.1, even alles op een rijtje
Redactie

Zoals jullie eerder lazen is firmware 2.2.1 deze week verschenen. Maar wat is er nou precies veranderd? Wat voor gevolgen heeft updaten? Geheimen over een nieuwe iPhone ontdekt? In dit bericht lees je alles over de update, zodat je alles nog eens op een rijtje hebt.

Nieuw in deze update

Door te updaten naar de nieuwe firmware van Apple verandert er zeer weinig. Er zijn tot nu toe nog geen zichtbare veranderingen waargenomen. Volgens de changelog van Apple is de stabiliteit van mobile Safari verbeterd. Van deze verandering is nog niets specifieks waargenomen.

Jailbreaken

Bij een normale update via iTunes verdwijnt je jailbreak van je iPhone, maar sinds kort is er een nieuwe versie van QuickPwn en de PwnageTool voor windows en mac. Voor Jailbreaken is er dus geen probleem meer.

Unlocken

Als je een unlock hebt uitgevoerd, of van plan bent te doen in de toekomst, raad ik je af te updaten. YellowSn0w is namelijk nog niet beschikbaar voor de baseband die firmware 2.2.1 meelevert. Het iPhone dev team zegt wel er mee bezig te zijn.

Nieuwe iPhone

In de broncode van de firmware is een aanwijzing te vinden die aangeeft dat Apple bezig is met het testen van een nieuwe iPhone. De eerste iPhone heette in de code iPhone 1.1. De iPhone 3G werd in de code aangeduid met iPhone 1.2, maar in deze code wordt ook gesproken over een iPhone 2.1. Dit duidt dus waarschijnlijk op nieuwe iPhone. We zullen zien.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.