App om AirPods te vinden uit de App Store gehaald

Rutger Otto
8 januari 2017, 11:01
2 min leestijd
App om AirPods te vinden uit de App Store gehaald

De app ‘Finder for AirPods’ stond nog maar net in de App Store of Apple bedacht zich en haalde hem er weer uit.

Lees verder na de advertentie.

Finder for Airpods uit App Store gehaald

Afgelopen week schreven we op iPhoned nog over de app, waarmee je zoekgeraakte AirPods kunt opsporen. Finder for AirPods was wat ons betreft een heel handige app, maar Apple besloot hem uit de App Store te halen. Je kunt de app er nu dus niet meer vinden.

De reden daarvoor is een beetje vreemd. De maker van de app legt in een korte post op Reddit uit wat er is gebeurd. Hij zou hebben gebeld met Apple en het bedrijf vindt dat er ‘niets mis is met de app zelf’. Finder for AirPods voldoet dus aan de richtlijnen voor apps, maar het probleem ligt in het concept van de app, ‘het vinden van AirPods’. Daarom zou het niet geschikt zijn om in de App Store te staan.

Finder for AirPods

Geld terugvragen

Hoe Apple dit precies bedoelt is onduidelijk, het bedrijf heeft de reden zelf niet bevestigd. Mogelijk gaat Apple ervan uit dat niemand zijn AirPods verliest of wil het niet de suggestie laten bestaan dat dat kan gebeuren. De maker raadt mensen aan die de app hebben gekocht (voor 3,99 euro) om hun geld terug te vragen. Overigens kunnen degenen die de app hebben gedownload hem nog wel blijven gebruiken, al komen er geen nieuwe updates meer voor. Ook als ze Finder for AirPods verwijderen, is hij niet meer opnieuw te downloaden.

Simpele app

App-ontwikkelaar Deucks Pty maakte met Finder for AirPods een simpele oplossing om de draadloze AirPods van Apple te vinden. Met een bewegend balkje werden gebruikers in de goede richting gewezen om de zoekgeraakte AirPod te vinden. Hoe dichterbij je komt, des te dikker de balk wordt, tot je hem hebt. De app maakt voor deze meter gebruik van het draadloze signaal dat de AirPods naar de iPhone sturen.

Lees het laatste nieuws over Apple

Bron: Reddit
Categorieën: Apple, Apps
Device: AirPods

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple AirPods
Apple AirPods
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen