Find My iPhone vanaf vandaag gratis
Redactie

Apple heeft via een persbericht laten weten dat ‘Find My iPhone’ vanaf nu gratis te gebruiken is. Voorheen was deze dienst altijd onderdeel van MobileMe, maar vanaf vandaag is dit ervan losgekoppeld. Je hoeft dus geen 80 euro per jaar meer te betalen om je iPhone, iPod Touch of iPad terug te vinden via internet.

Zoeken, melden en verwijderen

Met Find My iPhone kan je je iDevice lokaliseren en tonen op een kaart in je browser. Het is ook mogelijk om een melding op het scherm van de telefoon te weergeven, zodat de vinder van je telefoon weer wat hij ermee moet doen. Met deze middelen is de kans groter dat je je iDevice terugvindt.

Het is ook mogelijk om alle persoonlijke informatie van de telefoon op afstand te verwijderen als je iPhone gestolen is. Hierdoor is de kans kleiner dat een dief je telefoonboek, mails en agenda leest. Natuurlijk is dit het laatst dat je wilt, want echt alle bestanden worden zonder backup verwijderd.

Find My iPhone is gratis vanaf iOS 4.2. Je hebt echter een iPhone 4, iPod Touch 4G of een iPad nodig, want de andere apparaten worden niet meer door Apple ondersteund.

http://www.youtube.com/watch?v=dAw2fE89WJo

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

 • Peer

  Goed waardeloos dat alle apparaten onder de iPhone 4 niet meer worden ondersteund.
  Dan ga je bijna twijfelen of je niet eens over moet stappen op een Android toestel.

 • Pieter (BE)

  Niet meer dan normaal eigenlijk als je ziet wat zon toestel kost.

 • Pieter (BE)

  @peer: “You can create a free Find My iPhone account on any iPhone 4, iPad, or iPod touch (4th generation) running iOS 4.2. Once you create an account on a qualifying device, use your Apple ID and password to enable Find My iPhone on your other devices running iOS 4.2.”

 • Djuroen

  Echt belachelijk inderdaad dat dit dus niet geldt voor mijn minder dan 1 jaar oude 3GS 16GB.
  Vraag me af wat de achterliggende gedachte is, aangezien de 3GS 8GB ook nog als nieuw toestel verkocht wordt, maar hierin dus niet ondersteund wordt.
  Blijf me toch verbazen over sommige keuzes die Apple maakt…

 • Monachus

  Nou als ik, Zoek iPhone, installeer, vraagt die wel degelijk om mijn MobileMe account, en die heb ik dus niet!, en als ik Find My Device wil installeren kost me dat dus 0,79€ dus niet gratis.

 • Jan van Kampen

  Dan kijk je verkeerd. Zie ons How-To op de homepage om te zien hoe het werkt.

 • Jelle

  Belachelijk besluit om alleen de nieuwste versies apparaten van de gratis functie gebruik te laten maken. Ik heb wel eens een MobileMe account gehad en toen deed die functie het gewoon op mijn 3Gs. Ik neem aan dat bij een betaalde account nog steeds deze functie Find my iPhone wordt ondersteund, maar waarom dan niet deze gratis optie? Als Apple gebruiker vind ik dit belachelijk en wat mij betreft leren ze hun rare monopolie trekjes eens af. Gelukkig bestaat er zoiets als een jailbreak.

 • N31l

  Voor zover heb ik gewoon MObileme kunnen registreren met zoek mijn iphone was alleen even cydia voor nodig.