Find My iPhone vanaf vandaag gratis
Redactie

Apple heeft via een persbericht laten weten dat ‘Find My iPhone’ vanaf nu gratis te gebruiken is. Voorheen was deze dienst altijd onderdeel van MobileMe, maar vanaf vandaag is dit ervan losgekoppeld. Je hoeft dus geen 80 euro per jaar meer te betalen om je iPhone, iPod Touch of iPad terug te vinden via internet.

Zoeken, melden en verwijderen

Met Find My iPhone kan je je iDevice lokaliseren en tonen op een kaart in je browser. Het is ook mogelijk om een melding op het scherm van de telefoon te weergeven, zodat de vinder van je telefoon weer wat hij ermee moet doen. Met deze middelen is de kans groter dat je je iDevice terugvindt.

Het is ook mogelijk om alle persoonlijke informatie van de telefoon op afstand te verwijderen als je iPhone gestolen is. Hierdoor is de kans kleiner dat een dief je telefoonboek, mails en agenda leest. Natuurlijk is dit het laatst dat je wilt, want echt alle bestanden worden zonder backup verwijderd.

Find My iPhone is gratis vanaf iOS 4.2. Je hebt echter een iPhone 4, iPod Touch 4G of een iPad nodig, want de andere apparaten worden niet meer door Apple ondersteund.

http://www.youtube.com/watch?v=dAw2fE89WJo

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.